Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά μέτρα

Αναγκαία η παράταση σε μεταβιβάσεις και ΟΣΔΕ έως τέλος Ιουνίου για Νέους

Ιδιοκτήτες γης με τζίρο ως 15.000 πρώτοι στους Νέους

0
0

Όπως τονίζει και η τοµεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων της Ν∆ Φωτεινή Αραµπατζή, µε σχετική ερώτησή της προς τον αρµόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου πρέπει «να δοθεί παράταση ειδικά γι’ αυτούς στις δηλώσεις ΟΣ∆Ε µέχρι τέλος Ιουνίου, προκειµένου να µην κινδυνεύσει να «τιναχθεί στον αέρα» χωρίς καµία υπαιτιότητα των υποψηφίων, η συµµετοχή τους στο αναπτυξιακό πρόγραµµα».

Υπενθυµίζεται ότι η αξιολόγηση των φακέλων λήγει στις 16 Ιουνίου, ενώ το ΟΣ∆Ε κλείνει στις 15 Μαΐου ως έχουν τα πράγµατα, ενώ το σύστηµα των µεταβιβάσεων δεν έχει ακόµα ενεργοποιηθεί καθώς αναµένεται σχετική εγκύκλιος.

Επισηµαίνεται εδώ ότι η εξέταση των προσφυγών θα ολοκληρωθεί εντός ενός µήνα, δηλαδή περίπου στις 20 Ιουλίου 2017, όταν όλοι οι υποψήφιοι Νέοι Αγρότες θα πρέπει να καταταγούν σε «∆ικαιούχοι», «Επιλαχόντες» και «Απορριπτόµενοι» και να ακολουθήσει η πληρωµή τους.

Το γεγονός αυτό επηρεάζει και τα Σχέδια Βελτίωσης, εφόσον το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέλει να τα προκηρύξει όταν θα έχουν πάρει την α΄ δόση οι Νέοι. Άρα άκυρες όπως φαίνεται και υποσχέσεις ότι η πρόσκληση θα βγει µέσα στον Ιούνιο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire