Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Με διαγωνισμό κλειδώνει η τιμή στα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Με µόνο διαγωνιστικές διαδικασίες θα µπορούν να κλειδώσουν τιµή τα αγροτικά φωτοβολταϊκά πλέον, καθώς µπήκαν σε εφαρµογή από την 1η Ιανουαρίου τα µέτρα αναδιάρθρωσης της αγοράς ενέργειας που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

19_pin_7

5048
6

Παράλληλα, το υπουργείο, εξέδωσε και εγκύκλιο όπου διευκρινίζονται επί µέρους πτυχές της διαδικασίας, ενώ γνωστοποιείται και η παράταση για άδειες φ/β χωρίς διαγωνισµούς έως το επόµενο έτος αλλά µόνο για τις περιπτώσεις επενδύσεων στην Περιφέρεια ∆υτικής Μακεδονίας. Αναλυτικότερα, η σχετική εγκύκλιος αναφέρει:

«Φωτοβολταϊκοί Σταθµοί ισχύος κάτω των 500kW ή έως 1MW από Ενεργειακές Κοινότητες (Ε.Κοιν.) του άρθρου 160 του ν. 4759/2020:

Φωτοβολταϊκός σταθµός που θα λάβει οριστική προσφορά σύνδεσης κατόπιν αιτήσεως που θα έχει υποβληθεί στον αρµόδιο διαχειριστή από την 01.01.2021 (νέα αίτηση) και εφεξής ή κατόπιν αιτήσεως που θα έχει καταστεί πλήρης από την 01.01.2021 και εφεξής, µε την επιφύλαξη των αναφεροµένων κατωτέρω, µπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς λειτουργικής ενίσχυσης και να συνάψει Σύµβαση λειτουργικής ενίσχυσης µόνο µέσω ανταγωνιστικών διαδικασιών υποβολής προσφορών του άρθρου 7 του νόµου 4414/2016.

Οι παραπάνω ηµεροµηνίες µετατίθενται κατά ένα (1) έτος σε περίπτωση αιτήσεων για φ/β σταθµούς που αναπτύσσονται στην Περιφέρεια ∆υτικής Μακεδονίας. Συνεπώς φωτοβολταϊκός σταθµός που αναπτύσσεται στην Περιφέρεια ∆υτικής Μακεδονίας και ο οποίος θα λάβει οριστική προσφορά σύνδεσης µετά από αίτηση που θα υποβληθεί στον αρµόδιο διαχειριστή από την 01.01.2022 (νέα αίτηση) και εφεξής ή κατόπιν αιτήσεως που θα καταστεί πλήρης από την 01.01.2022 και εφεξής, µπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς λειτουργικής ενίσχυσης και να συνάψει Σύµβαση λειτουργικής ενίσχυσης µόνο µέσω ανταγωνιστικών διαδικασιών υποβολής προσφορών του άρθρου 7 του νόµου 4414/2016».

Οι εκκρεµείς αιτήσεις από ιδιώτες για φωτοβολταϊκά ισχύος κάτω των 500 kW που έχουν καταστεί πλήρεις ως το τέλος του έτους και περιµένουν όρους σύνδεσης από τον ∆Ε∆∆ΗΕ, λαµβάνουν προθεσµία υπογραφής σύµβασης µε το ∆ΑΠΕΕΠ έως την 31η ∆εκεµβρίου 2021 για να «κλειδώσουν» τιµή.

 

 

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

11-02-2021 16:40Δρακακης Γεωργιος

Με την Λακωνια τι θα γινει? Εχουν σκοπο ν α δωσουν καμια άδεια για κανα φωτοβολταικο και στους ελληνες πολιτες ή θσ τις παρουν ολες οι μεγαλοι. Εδω στην Νεαπολη ΛΑΚΩΝΙΑΣ τι θα γινει? Απο αυτά που μαθαίνω,έχουν δωσει αδειες ΠΟΛΛΏN MW. Αλλα για φωτοβολταικα δεν δεχονται αιτησεις. Θα απαντήσει κανας σρμοδιος ή τσαμπα τα γράφω. Ευχαριστώ.?

Απάντηση

08-01-2021 18:14Δρακακης Γεωργιος Νεαπολη Λακωνιας

Στην Λακωνια δεν δεχονται αιτησεις για 500 KW. Tι γίνεται? Ειμαι ιδιωτης εχω έτοιμο φάκελο και αναμενομαι να φτιάξουν δικτυα ετσι λενε. Εν τω μεταξύ φτιάχτηκε ο σταθμοςσυνδεσηςυπερυψηλης τασης για Κρητη. Τι θα γίνει με ημας τους ντοπιους?

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία