BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Σε κουβέντα να βρισκόμαστε στη Βάθη

Εντάξει το έχει εµπεδώσει ο αγροτικός κόσµος ότι δεν έχει να περιµένει οικονοµικά «πακέτα». Το θέµα είναι ότι κάθε φορά του έρχεται η... λυπητερή.

trupia_barka1

4
0
Επί του παρόντος, καλοδεχούµενες οι δηµόσιες αναφορές του Λάκωνα υπουργού της πλατείας, για στήριξη του αγροτικού εισοδήµατος µέσα από πολιτικές που µπορεί να γίνουν χωρίς υπερβολικές δαπάνες! Το ανησυχητικό είναι ότι άρχισε κι αυτός το τροπάρι για συνδιαµόρφωση πρωτοβουλιών, ήτοι σε κουβέντα να βρισκόµαστε.

«Η κυβέρνηση κρύβει συνειδητά ότι κάθε χρόνο οι ασφαλιστικές εισφορές προστίθενται στο ασφαλιστέο εισόδηµα και το επιβαρύνουν. Από φέτος θα επιβαρύνεται η ασφάλιση στο 100%, έτσι αυξάνεται χρόνο µε το χρόνο η ασφαλιστική εισφορά και καλύπτει τη δήθεν µείωση που εξήγγειλαν», λένε οι µπλοκατζήδες που αντικρούουν τις εξαγγελίες για τους αγρότες. Την ίδια ώρα, υπερδανεισµός και έλλειψη ρευστότητας ναρκοθετούν την αγροτική παραγωγή.

∆εν σιωπά ο Λάκωνας πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών που θεωρεί ότι έχει όλα τα δίκια µε του µέρους του και θα τα διεκδικήσει µέχρι τέλους για λογαριασµό των µελών του που κόπηκαν από πληρωµές προγραµµάτων, την ώρα που κάποιοι όπως λέει σε µια νέα επιστολή προς τις κεφαλές της ∆οµοκού, κάποιοι ευνοήθηκαν σκανδαλωδών και κατ’εξακολούθηση µένοντας απλήρωτοι. Ο ίδιος µιλά για µακρυχέρηδες που παραποίησαν στοιχεία και για κρυφά έγγραφα που επιβάλουν παρέµβαση του Γενικού Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης καθώς συνιστούν εγκληµατική πράξη, παραποίηση στοιχείων και κακοδιοίκηση στη Βιολογική.

Κουβέντα, από την άλλη από Αραχωβίτη στην ∆ιεπαγγελµατική Οίνου µετά τις εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση του ΣτΕ για κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ο υπουργός επέµεινε στην συνάντηση που είχε µε τους φορείς του κλάδου ότι αν δεν καθαρογραφεί η απόφαση και το αιτιολογικό δεν µπορεί να πει τίποτα.

Για την ώρα, µένει η ανακατωσούρα και η σύγχυση στον κλάδο καθώς ούτε οι οικονοµικές αρχές έχουν προβεί σε κάποια ανακοίνωση γύρω από τις συναλλαγές. Ενδεικτικό µάλιστα ότι τις τελευταίες δύο εβδοµάδες, δηλαδή στο διάστηµα µετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου, διαπιστώνεται µεγάλη µείωση των πωλήσεων.

O ΓΥΛΟΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία