BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Sentera 6X: Πλήρη αγρονομικά δεδομένα σε ένα πέρασμα με drone

Οι νέοι πολυφασματικοί αισθητήρες μπορούν να παράγουν σε πραγματικό χρόνο αναλυτικά στοιχεία για τη απόδοση των σπόρων, τις απειλητικές ασθένειες των φυτών, την πίεση των ζιζανίων και τη διατροφή.

maxresdefault__24__2

Βασίλης Σοφός

27
0

Το νέο επίτευγμα της εταιρείας Sentera ονομάζεται 6Χ και πρόκειται για έναν πολυφασματικό και μικρό αισθητήρα που τοποθετείται σε πολλά από τα drone αυτής της χρήσης που κυκλοφορούν στην αγοά. Η συσκευή 6Χ διαθέτει 5 ακριβείς φακούς 3.2 ΜP και ένα σύστημα λήψης εικόνας RGB 20,1 ΜΒ. Συνολικά, ο αισθητήρας παράγει 8 κανάλια δεδομένων εικόνας, με γρήγορη ταχύτητα καρέ και υψηλή ραδιομετρική ακρίβεια.

«Το 6x παρέχει σήμερα την καλύτερη χωρική ανάλυση στην αγορά σε όλες τις φασματικές ζώνες, προσφέροντας αναλυτική χαρτογράφηση της βλάστησης, με όλα τα δεδομένα που χρειάζονται και οι ερευνητές για την ανάπτυξη σύγχρονων λύσεων», δήλωσε ο Zach Marston, Ph.D., επιστημονικό στέλεχος της Sentera. Αυτές οι τεχνολογίες όμως δεν ανοίγουν μόνο νέους ορίζοντες στον τρόπο ανάλυσης αλλά, προσφέρουν σε γεωπόνους, καλλιεργητές και ακαδημαϊκούς ποικίλα αγρονομικά δεδομένα κατά τη διάρκεια μιας καλλιεργητικής περιόδου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο αισθητήρας 6X αξιοποιεί την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στους εξελιγμένους αισθητήρες της Sentera, με έναν επεξεργαστή προσαρμοσμένο ώστε να χειρίζεται αποτελεσματικά τις απαιτήσεις της μαζικής παραγωγής δεδομένων διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικά αυστηρό συγχρονισμό σε όλα τα κανάλιa, εκτελώντας όμως και λειτουργίες εκμάθησης μηχανών (machine learning).

Οι χρήστες 6Χ έχουν την επιλογή να διαμορφώσουν τον αισθητήρα και λίγο διαφορετικά, τοποθετώντας έναν αισθητήρα προσπίπτοντος φωτός, προϊόν της γκάμας της Sentera. «Θέλαμε να συνδυάσουμε την κορυφαία ποιότητα απεικόνισης στην κατηγορία παρέχοντας ευκολία στη χρήση και αρκετή δύναμη για την επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Alex Stephens, Διευθυντής του τμήματος hardware της Sentera.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία