BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στους ευρωπαίους αγρότες φέτος τα τσιπ της Myriota για δορυφορικό ίντερνετ

Η αυστραλιακή νεοφυής επιχείρηση Myriota επεκτείνει την δορυφορική της κάλυψη στην Ευρώπη, την Μεγάλη Βρετανία και τη Βόρεια Αμερική με την ίδια να φιλοδοξεί πως μέσα στο 2020 οι αγρότες απομακρυσμένων περιοχών θα μπορούν να δουν τα οφέλη της νέας εποχή τους «Internet of Things» στα μηχανήματά τους.

200203-accion-768x513_2

Βασίλης Σοφός

58
0

Την χαμηλού κόστους και εύκολη σύνδεση στο ίντερνετ μέσω των μικροτσίπ της φέρνει η Myriota στην Ευρώπη, η νεοφυής εταιρεία δορυφορικού ίντερνετ με έδρα την Αυστραλία. Η εταιρεία έχει ήδη λανσάρει τη δορυφορική συνδεσιμότητα με τα οφέλη του «Internet-of-Things (IoT)» στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ενώ τώρα επεκτείνει την εμβέλεια της τεχνολογίας δορυφορικής επικοινωνίας σε άλλα μέρη του κόσμου. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η Βόρεια Αμερική, η Μεγάλη Βρετανία και η Ευρώπη είναι οι αγορές-κλειδιά για φέτος. Η Myriota λέει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους αγρότες απομκαρυσμένων περιοχών για υπηρεσίες συνδεσιμότητας και αναμένει και από άλλους να χρησιμοποιήσουν το προϊόν της μέχρι το τέλος του έτους.

Με τον νέο γύρο ισχυρής χρηματοδότησης, η Myriota σκοπεύει να συνεχίσει την ανάπτυξή της με την πλατφόρμα της να επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και να συνδέει δισεκατομμύρια συσκευές με την ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία μικροτσιμπ για τους πελάτες τα επόμενα χρόνια. Έως το 2022 οι δορυφόροι της εταιρείας θα έχουν γίνει 25 ενώ αυτοί θα αυξηθούν σε ποσοστό 50% τα επόμενα 2 χρόνια. Φιλοδοξία της Myriota να έχει αποκτήσει 50 δορυφόρους μέσα σε μικρό διάστημα, καλύπτοντας κάθε γωνιά της γης.

«Επί του παρόντος, το 90% της επιφάνειας της Γης στερείται συνδεσιμότητας», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Στη Myriota εστιάσαμε στην κάλυψη αυτού του κενού και στην υπέρβαση των περιορισμών στην υπάρχουσα υποδομή. Με αυτόν τον νέο γύρο χρηματοδότησης, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το δίκτυο δορυφόρων μας για να προσφέρουμε μια προσιτή, φιλική προς το περιβάλλον και ισχυρή λύση ώστε να κάνουμε τα δεδομένα εύκολα προσβάσιμα από όλους», προσθέτει.

Η Myriota συνδέει τους αγρότες με τους μικροδορυφόρους της που κατασκευάζονται από την Motherson Innovations στη Νότια Αυστραλία. με την κάθε συσκευή να κοστίζει 50 δολάρια. Πρόκειται για συσκευές χαμηλής ισχύος, αφού οι μπαταρίες έχουν αυτονομία πάνω από 10 χρόνια. Οι αγρότες πληρώνουν μόνο για τη χρήση των δεδομένων τους κάθε μήνα. Για την λειτουργία του κάθε αγροτικού μηχανήματος χρειάζεται ένα τσιπάκι της Myriota, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου για παράδειγμα πολλοί αισθητήρες μαζί μπορούν να συνδεθούν στο ίντερνετ μόνο με ένα τσιπ της Myriota.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία