BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η μικρότερη μετατόπιση ψεκαστικού υγρού στην έκθεση SIMA από τη Hardi

Το πρόσφατα αναπτυγμένο PulseSystem της Hardi στο σύστημα βραχίονα Twin Force εσωκλεί δύο τεχνολογίες μείωσης της μετατόπισης ψεκασμού και θα παρουσιαστεί στη φετινή έκθεση SIMA που είναι τοποθετημένη στον ψεκαστήρα τρέιλερ AEON της HARDI.

fig_3_hardi_pulsesystem_aeon_delta_force_264_

Βασίλης Σοφός

507
0

Συνδυάζοντας δύο καινοτόμες τεχνολογίες μείωσης της μετατόπισης, η Hardi έχει αναπτύξει και λανσάρει ένα σύστημα εφαρμογών με τη δυνατότητα να προσφέρει τη μικρότερη μετατόπιση στην αγορά. Με τη δυνατότητα ανοίγματος και κλεισίματος των ακροφυσίων, το Hardi PulseSystem μπορεί να κρατήσει τα ακροφύσια ανοιχτά από 30-100% στην ίδια πίεση, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι το μέγεθος των σταγονιδίων και η ποιότητα του ψεκασμού δεν επηρεάζονται.



Επομένως, το ίδιο ακροφύσιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές ταχύτητες οδήγησης. Ταυτόχρονα, η μετατόπιση ελαχιστοποιείται ενώ ο ρυθμός ροής βελτιστοποιείται, καθώς το επιλεγμένο μέγεθος σταγονιδίων μπορεί να διατηρηθεί, σε αντίθεση με ένα συμβατικό σύστημα όπου υπάρχει μεγαλύτερη μετατόπιση όσο γίνεται προσπάθεια να πιεστεί περισσότερο υγρό μέσα από τα ακροφύσια.




«Μαζί με το σύστημα Twin, το οποίο έχει ήδη τα καλύτερα χαρακτηριστικά μείωσης της μετατόπισης και διείσδυσης στην κατηγορία του, το Hardi PulseSystem είναι ένα ουσιαστικό τεχνολογικό βήμα για τον έλεγχο της διανομής των φυτοφαρμάκων απευθείας από το κάθισμα του οδηγού», σημειώνει η Hardi. Παράλληλα, xάρη στη λειτουργία CurveControl, εξοικονομούνται χημικά, ενώ μειώνονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε πεδία με επικλινή εδάφη. Εκεί εφαρμόζεται ελάχιστο ψεκαστικό υγρό στο εσωτερικό και σε πλήρη ροή, όπου η μπούμα κινείται γρήγορα στα εξωτερικά μέρη της. Αυτό αποτρέπει αυτόματα την υπερβολική δόση ή την υποδοσολογία στον ψεκασμό.

Αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση μεμονωμένων ακροφυσίων

Το σύστημα λειτουργεί με ένα μόνο ακροφύσιο σε μπούμα 36 μ., με έλεγχος και των 72 ακροφυσίων σε ένα μόνο επίπεδο ακροφυσίου. Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, μέσω ενός ψηφιακού χάρτη πεδίου. Έτσι, ο συνολικός χάρτης πεδίου καθορίζει πόση ποσότητα φυτοφαρμάκου θα εφαρμοστεί, έτσι είναι δυνατή εξοικονόμηση έως και 90% με την επεξεργασία μόνο των περιοχών με χαρτογραφημένα παράσιτα στο χωράφι. Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Hardi PulseSystem δοκιμάζεται από τον περασμένο χρόνο με τα ψεκαστικά Navigator και Aeon και θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2023 με τις μπούμες Delta Force στα Aeon και Navigator, καθώς και με τους βραχίονες Twin boom στα ψεκαστικά Aeon.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Hardi
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία