BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Merlo Mobility 4.0: Στο δρόμο για εξ αποστάσεως έλεγχο στόλου φορτωτών

Ολόκληρος ο στόλος μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως με το σύγχρονο λογισμικό που εξελίσσει η Merlo, κατά το οποίο ο χειριστής θα μπορεί να διαχειρίζεται το μηχάνημα από μακριά, να αναλύει δεδομένα, να προβλέπει καταστάσεις και να λύσει ζητήματα εύκολα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Sollevatori-Merlo

Βασίλης Σοφός

153
0

Ακόμα πιο έξυπνα αλλά και πιο συνδεδεμένα θέλει η Merlo τα μηχανήματά της για το μέλλον, παρουσιάζοντας τη λύση MerloMobility 4.0. Σε αυτό το πλαίσιο, το MerloMobility 4.0 έρχεται ως μια αποκλειστική τεχνολογία χάρη στην οποία ο χειριστής μπορεί να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται εξ αποστάσεως το μηχάνημά του (ή τον στόλο των μηχανημάτων του) και να αναλύει όλα τα δεδομένα λειτουργίας με στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, της παραγωγικότητας και της ευελιξίας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν παρακολούθηση και logistics, τηλεχειρισμό, ρύθμιση του κινητήρα και ειδοποιήσεις συντήρησης. Το δίκτυο σέρβις μπορεί επίσης να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται τους κωδικούς σφαλμάτων και να ενημερώνει το λογισμικό του μηχανήματος από απόσταση. Μια λύση που αναπτύχθηκε 100% εντός της ομάδας, χάρη στην ηλεκτρονική πύλη και την πρακτική εφαρμογή που αναπτύχθηκε για smartphone, το MerloMobility 4.0 σάς επιτρέπει να βλέπετε τα μηχανήματα απλά και αποτελεσματικά, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Στην πραγματικότητα, για την καλύτερη χρήση του MerloMobility «δεν είναι απαραίτητο να κατεβάσετε κάποιο περίπλοκο λογισμικό, αφού όλα γίνονται με απλή σύνδεση στο διαδίκτυο», τονίζει η εταιρεία.



Μπαίνοντας στο περιβάλλον MerloMobility, η πρώτη σελίδα που εμφανίζεται είναι αυτή της καρτέλας «σύνοψη μηχανήματος». Αυτή η σελίδα αναπτύχθηκε για να παρουσιάζει τα κύρια δεδομένα σχετικά με τη χρήση του μηχανήματος: χρόνοι χρήσης, διανυθείσες αποστάσεις, κατανάλωση και τρόποι χρήσης, που σχετίζονται με ένα χρονικό παράθυρο που έχει ορίσει ο χρήστης. Με τη σύνδεση στο σύστημα MerloMobility, οι πελάτες μπορούν να εισέλθουν στο μενού «Fleets» (στόλοι) για να ομαδοποιήσουν τις μηχανήματά τους με βάση τον στόχο ή το σκοπό χρήσης τους.

Η διαχείριση των μηχανημάτων του στόλου επιτρέπει στους χρήστες μια γρήγορη ανάθεση παραγγελιών και μια απλούστερη αναζήτηση βασικών πληροφοριών για ενεργά οχήματα. Αυτή η λύση καθιστά δυνατή, με εύκολο και διαισθητικό τρόπο, την προβολή όλων των δεδομένων που σχετίζονται με τη θέση του μηχανήματος σε πραγματικό χρόνο και τον έλεγχο της διαδρομής που ακολουθήθηκε σε μια χρονική περίοδο που μπορεί να επιλέξει ο πελάτης. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να βλέπετε εξ αποστάσεως τον πίνακα προειδοποιητικών λυχνιών και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των πληροφοριών που αναφέρει το μηχάνημα μέσα στην καμπίνα, κάτι που δίνει τον έλεγχο τυχόν ανωμαλιών και την υποστήριξη του χειριστή σε περίπτωση προβλημάτων. Εκτός από αυτό, είναι επίσης δυνατή η παρακολούθηση του ιστορικού πληροφοριών, προκειμένου να επαληθεύονται οι αποκρίσεις του μηχανήματος κατά τη χρήση.



Όλα τα δεδομένα μπορούν εύκολα να ληφθούν και να μοιραστούν με συμβούλους και μηχανικούς. Η διαχείριση εντολών εργασίας εισήχθη επίσης για να απλοποιήσει την αναφορά των ωρών εργασίας σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Προκειμένου να διευκολυνθεί η βοήθεια του μηχανήματος, να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος διακοπής λειτουργίας και να μεγιστοποιηθεί η ταχύτητα απόκρισης των τεχνικών, το δίκτυο βοήθειας Merlo έχει τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξέτασης του μηχανήματος προκειμένου να παρακολουθήσει τους κωδικούς σφάλματος που θα μπορούσαν να εμφανιστούν.

Ασφάλεια και υποδομή

Χάρη στο εξ αποστάσεως έλεγχο του μηχανήματος, μέσω της εφαρμογής και του ιστότοπου, είναι δυνατός ο ορισμός των ορίων χρήσης του μηχανήματος και επομένως ο περιορισμός, για παράδειγμα, η περιοχή εργασίας του μηχανήματος, ο καθορισμός των ορίων λειτουργίας του βραχίονα, η μέγιστη χωρητικότητα, η ταχύτητα ή άλλα. Η μεταφορά δεδομένων στο «Κέντρο Λειτουργίας» μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πραγματικό χρόνο μέσω σύνδεσης GPRS ή, εάν ο πελάτης λειτουργεί σε μέρη με χαμηλό επίπεδο σύνδεσης, σε μελλοντικό χρόνο.

meccagri

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Merlo
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία