BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέο ευρωπαϊκό κέντρο έρευνας και τεχνητής νοημοσύνης για τα γεωργικά ρομπότ στο Osnabrück

Έως και 50 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να επενδυθούν σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κέντρα δοκιμών τεχνητής νοημοσύνης και γεωργικών ρομπότ, καταδεικνύοντας την στρατηγική της Ε.Ε. για την εξέλιξη της γεωργικής τεχνολογίας.

csm_PM-2023-02-01_agrifoodTEF_1_bedd9d78e6

Βασίλης Σοφός

199
0

Με το όνομα agrifoodTEF και με την ιδιότητα του κόμβου δοκιμών για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη γεωργική ρομποτική, δημιουργείται αυτή τη στιγμή στην Κάτω Σαξονία και συγκεκριμένα στο Osnabrück, εκτός από τα κέντρα στην Ιταλία και τη Γαλλία.

Στο μέλλον, εταιρείες και επιστημονικά ιδρύματα θα μπορούν να πειραματίζονται εκεί και να επικυρώνουν στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης για πρωτότυπα, προτού αυτά εισέλθουν στην αγορά. Αυτό ανακοινώθηκε από το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης (DFKI), το Agrotech Valley Forum και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Osnabrück σε κοινή δήλωση, όπως αναφέρεται από τον ιστότοπο Topagrar.



Με την πρωτοβουλία χρηματοδότησης agrifoodTEF, η Ε.Ε. και τα συμμετέχοντα κράτη-μέλη θα διαθέσουν έναν όγκο χρηματοδότησης 50 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό υποστηρίζεται στη Γερμανία από το BMEL. Εκτός από το λογισμικό, το υλικό και τα μηχανήματα, η χρηματοδότηση περιλαμβάνει επίσης συμβουλές, ανάπτυξη συνόλων δεδομένων και υλοποιήσεων και εξοπλισμό δοκιμαστικών αιθουσών σε ινστιτούτα και αγροκτήματα.

Όπως αναφέρεται σχετικά, οι ερευνητές εξετάζουν στην πράξη την αλυσίδα μεταφοράς της τεχνολογίας σε τεχνολογία αγροδιατροφής που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, εξηγεί ο Δρ Joachim Hertzberg, επικεφαλής του ελέγχου ρομπότ, βάσει του σχεδίου περιοχής έρευνας στο κέντρο DFKI (Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης) της Κάτω Σαξονίας.

Η συνεργασία ενισχύει την ανάπτυξη της ψηφιοποιημένης γεωργικής τεχνολογίας και της γεωργικής ρομποτικής σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εταιρείες και ερευνητές μπορούν να συνεργαστούν με τους εταίρους συνεργασίας από το Osnabrück για τις ιδέες τους μακροπρόθεσμα και να χρησιμοποιήσουν την υποδομή που είναι διαθέσιμη εκεί.

Το «Agro-Technicum» στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Osnabrück με εργαστηριακό χώρο και πεδίο δοκιμών πρόκειται επίσης να συμπεριληφθεί στο έργο χρηματοδότησης. Υπάρχουν ήδη οι υποδομέςπρώτης τάξεως για εργασία σε ευφυή γεωργικά συστήματα, σύμφωνα με τον καθηγητή Stefan Stiene από τη Σχολή Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Osnabrück.



Η υπάρχουσα υποδομή επεκτείνεται τώρα, ώστε να προκύψουν περαιτέρω δυνατότητες μεταφοράς τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής στην πραγματική εφαρμογή. «Τα πρώτα ερωτήματα σχετικά με τη χρήση της νέας προσφοράς έχουν ήδη ληφθεί. Αυτό δείχνει την ανάγκη της αγοράς για λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής για τη γεωργία και τη βιομηχανία τροφίμων», εξηγεί ο Δρ. Henning Müller, Πρόεδρος του Agrotech Valley Forum, με τον ίδιο να λέει: «Το agrifoodTEF διευκολύνει την απαραίτητη πρόσβαση σε δεδομένα και ικανότητες και μπορεί έτσι να βοηθήσει στη βελτίωση της γεωργικής τεχνολογίας που υποστηρίζεται από τη τεχνητή νοημοσύνη στη Γερμανία και την Ευρώπη και στη δημιουργία νέων».

topagrar

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία