BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Aigen: Τα πρώτα αγροτικά ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη και δύναμη από τον ήλιο

Η Aigen βοηθά τους αγρότες να μειώσουν τα χημικά στα τρόφιμα και να βελτιώσουν την υγεία του ανθρώπου και του πλανήτη, σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν η νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Σιάτλ παρουσίασε σήμερα μια πρωτοποριακή αυτόνομη, κλιμακούμενη πλατφόρμα ρομποτικής, η οποία τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου με ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Aigen_Element_Service_2

Βασίλης Σοφός

368
2

Η Aigen, μια νεοσύστατη εταιρεία αγροτικής τεχνολογίας με έδρα το Σιάτλ, Αξιοποιώντας την ιδιόκτητη, κβαντισμένη Τεχνητή Νοημοσύνη, η υπηρεσία Aigen Element είναι η μόνη γεωργική λύση που μειώνει τη χρήση ορυκτών καυσίμων, ενώ παράλληλα παρέχει στους αγρότες ανεκτίμητες γνώσεις πεδίου σε πραγματικό χρόνο, αυξημένη εξοικονόμηση χρόνου και μειωμένο κόστος.



«Η Aigen ιδρύθηκε με την ιδέα ότι πρέπει να υπάρχει εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα και τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των τροφίμων μας. Συνεργαζόμαστε στενά με αγρότες, όπως η οικογένειά μου στη Μινεσότα, για να αναπτύξουμε μια ηλιακά τροφοδοτούμενη, κορυφαία πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που καθιστά την ακρίβεια της γεωργίας επεκτάσιμη», δήλωσε ο Rich Wurden, συνιδρυτής και CTO της Aigen, της νεοσύστατης εταιρείας που λανσάρει τα πρώτα αγροτικά ρομπότ που αξιοποιούν τη τεχνητή νοημοσύνη και τον ήλιο, για το καλό του παραγωγού και του πλανήτη, όπως τονίζει η ίδια.

Οι προπαραγγελίες για το 2024 και το 2025 για την υπηρεσία Element Service εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ημέρα, γεγονός που αποδεικνύει περαιτέρω τον ενθουσιασμό των Αμερικανών αγροτών για πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις στη ζιζανιοκτονία. Μόνο στις ΗΠΑ, οι αγρότες χρησιμοποιούν 900 εκατομμύρια κιλά ζιζανιοκτόνων ετησίως και τα επόμενα χρόνια το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 δολάρια ανά στρέμμα.

Επιπλέον, το 2019, ο γεωργικός εξοπλισμός απελευθέρωσε 100.000 μετρικούς τόνους εκπομπών ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας. «Οι αγρότες μάς λένε ξανά και ξανά ότι τα ζιζάνια είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Έτσι, από εκεί ξεκινάμε: αναπτύσσουμε μια λύση για τους αγρότες, ώστε να μειώσουν άμεσα το κόστος τους και να απαλλαγούν από τα ζιζάνια, καλλιεργώντας παράλληλα πιο υγιείς καλλιέργειες», δήλωσε ο Kenny Lee, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aigen.

«Τα οφέλη των προηγμένων, ελαφρών και εξαιρετικά ευέλικτων ρομπότ μας υπερβαίνουν κατά πολύ τις προσδοκίες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουμε συνδεσιμότητα δικτύου σε επίπεδο χωραφιού και δεδομένα και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, στις οποίες οι αγρότες μπορούν να έχουν πρόσβαση από οπουδήποτε», σημείωσε ο ίδιος.

Τεχνητή νοημοσύνη με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η μοναδική ρομποτική λύση της Aigen είναι δυνατή χάρη στην «ιδιόκτητη» τεχνητή νοημοσύνη της εταιρείας, η οποία είναι τόσο αποδοτική που μπορεί να λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμη ενέργεια. «Το μέσο κινητό τηλέφωνο χρειάζεται 4 Watt ενέργειας. Τα δικά μας μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης χρειάζονται μόνο 1,5W, και τα πάντα στο όχημά μας είναι εξίσου αποδοτικά. Σε συνδυασμό με ένα προσαρμοσμένο ηλιακό πάνελ 205W, τα ρομπότ μας συχνά παράγουν πλεόνασμα ενέργειας στο τέλος μιας ολόκληρης ημέρας λειτουργίας», πρόσθεσε ο Wurden.

Δεδομένα σε επίπεδο φυτών

Τα οχήματα της Aigen μεταδίδουν συνεχώς δεδομένα αγρού σε μια εφαρμογή για κινητά που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία, προσφέροντας στους αγρότες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. «Φέρνουμε τη δορυφορική τεχνολογία στη γη και αναπτύσσουμε συνδεσιμότητα δικτύου που βασίζεται σε μια ισχυρή, αυτοδύναμη πλατφόρμα υλικού. Αυτό προσφέρει στους αγρότες δεδομένα υψηλότερης ανάλυσης, σε πραγματικό χρόνο και τους βοηθά να προλάβουν τα προβλήματα», δήλωσε ο Puneet Khattar, επικεφαλής ηλεκτρολόγος μηχανικός της Aigen, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε στο δορυφορικό πρόγραμμα της Amazon και στη SpaceX.

Ανθεκτικό και ευέλικτο υλικό

Κάθε πτυχή του ρομπότ είναι κατασκευασμένη για μέγιστη αποδοτικότητα στο αγρόκτημα. Το ελαφρύ πλαίσιο και ο ηλιακός συλλέκτης, σε συνδυασμό με τους κινητήρες και την ανθεκτική ανάρτηση, επιτρέπουν στα ρομπότ να πλοηγούνται και να ξεχορταριάζουν αποτελεσματικά σε σειρά για έως και 14 ώρες την ημέρα σε σχεδόν οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η υπηρεσία Aigen Element Service θα κάνει το ντεμπούτο της σε πάνω από 20.000 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων στις ΗΠΑ το 2024.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

12-07-2023 14:23Armando

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΠΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΘΡΟΠΩ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ . ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΗΟΣ ΠΟΛΑ ΛΕΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ.ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΗΧΑΝΙΜΑ ΒΡΩ ΣΤΟ ΧΟΡΑΦΙ ΘΑ ΤΟ ΣΠΑΣΩ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ 'Η ΘΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΩ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΟΣΟΙ ΕΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΡΟΜΠΟΤΣ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία