BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Εικονογραφημένος χάρτης και κατανομή της νέας ΚΑΠ μετά το 2023

Το πλαίσιο πάνω στο οποίο πατάει το ελληνικό στρατηγικό σχέδιο της νέας ΚΑΠ με επτά καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων, 8 Μέτρα Ανάπτυξης και πέντε τομεακά προγράμματα παρουσιάζει το ΥΠΑΑΤ.

7-pin-kap-tomeakes-paremvaseis

208
0
Με τη δόμηση του ελληνικού στρατηγικού σχεδίου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε τον χάρτη χρηματοδότησης και τις διαθέσιμες δράσεις προς επιδότηση στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, όπως διαμορφώθηκαν στα τελικά νομικά κείμενα.

Όπως φαίνεται στην παρουσίαση, από το χρηματοδοτικό σχήμα των άμεσων ενισχύσεων, συνολικά επτά καθεστώτα αναμένεται να ενεργοποιηθούν, ενώ από το νέο ΠΑΑ ξεχωρίζουν
τα δύο κύρια επενδυτικά Μέτρα (Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Εγκατάσταση Νεοεισερχόμενων Αγροτών), το Μέτρο Συνεργασία με το πριμ εξόδου και η ενίσχυση για εργαλεία διαχείρισης κινδύνου. Αναφορικά με τα τομεακά προγράμματα (οίνος, ελαιοκομία) ο προϋπολογισμός φαίνεται πως θα είναι ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την τρέχουσα περίοδο. Το ίδιο ισχύει και για την ειδική ενίσχυση βάμβακος που από τα 187 εκατ. ευρώ πέφτει στα 183 εκατ.. Θετική έκπληξη τα μελισσοκομικά προγράμματα με σχεδόν διπλάσιο ετήσιο μπάτζετ από τα σημερινά.
Αναλυτικά το αφιέρωμα διαθέσιμο εδώ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά