BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Μονάδα αφαλάτωσης στη Νίσυρο

Στην τελετή εγκαινίων της νέας μονάδας αφαλάτωσης στο νησί της Νισύρου, που πραγματοποιήθηκε με επιδότηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

amonadafalatwshsnisurosjune19

39
0

«Τον Δεκέμβρη του 2016, από αυτό εδώ το νησί, ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε μια νέα αντίληψη για τη νησιωτικότητα που είχε περιεχόμενο και στόχο την ουσιαστική ανάπτυξη των νησιών, τη βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών και την εμπέδωση του αισθήματος ισότιμης αντιμετώπισης των κατοίκων τους» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σαντορινιός, σημειώνοντας ότι μέσα στο πλέγμα αυτών των πολιτικών, εντάχθηκε και ο στόχος της υδατικής αυτονομίας των νησιών.

Σε ρεπορτάζ της ert.gr σημειώνεται ότι το ζήτημα της υδατικής αυτονομίας αποτελούσε για καιρό καίριο πρόβλημα για την ανάπτυξη πολλών νησιών, ενώ παράλληλα, η μεταφορά νερού με υδροφόρα για την κάλυψη των αναγκών, στοίχιζε στο κράτος γύρω στα πέντε εκατ. ευρώ.

«Βάλαμε στοίχημα σαν κυβέρνηση, να πάψει η υδροφόρα να μεταφέρει νερό και να έχουν τα νησιά μας ποιοτικό και αρκετό νερό, όλο τον χρόνο, με τη δημιουργία μόνιμων υποδομών» είπε ο ίδιος.

Σχετικά με τα έργα που έγιναν στη Νίσυρο, στάθηκε στα 2,5 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν για την αναβάθμιση του λιμανιού του Μανδρακίου, που βρίσκεται σε στάδιο της μελέτης, καθώς και στο 1,5 εκατ. ευρώ μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, για έργα ύδρευσης στους οικισμούς Εμποριού και Νικείων.

Σε ό,τι αφορά το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μίλησε για την επιδότηση της μετακίνησης των κατοίκων με πλοία και αεροπλάνα, και στις αναπτυξιακές ευκαιρίες για τα νησιά με την επιδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων των επιχειρήσεων και των καυσίμων που είχε ως συνέπεια τη μείωση στην τελική τιμή της βενζίνης στις αντλίες.

«Κύρια μέριμνά μας, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας, ήταν η καθημερινή επαφή με τους νησιώτες και τους Δημάρχους των νησιών, ώστε να λύνουμε τα προβλήματα που επιφέρει η απομόνωση. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Υλοποιώντας νησιωτικές πολιτικές που δεν θα βλέπουν τους νησιώτες αφ’ υψηλού, αλλά θα στέκονται δίπλα τους» κατέληξε ο κ. Σαντορινιός.

 

Πηγή: ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία