BACK TO
TOP
Agrothessaly

Ένας αιώνας ιστορίας στην ελληνική γεωργία

Η Παύλος Ι. Κοντέλλης Α.Ε.Β.Ε. είναι µια από τις παλαιότερες, µεγαλύτερες και αρτιότερα οργανωµένες εταιρείες στον κλάδο της. Σήµερα διατηρεί τέσσερις ξεχωριστούς κλάδους πωλήσεων, ένας εκ των οποίων είναι ο κλάδος των Γεωργικών Μηχανηµάτων. Εκεί αντιπροσωπεύει τους οίκους New Holland (γεωργικοί ελκυστήρες και µηχανήµατα συγκοµιδής), Case IH (γεωργικοί ελκυστήρες και µηχανήµατα συγκοµιδής), Goldoni και Yanmar (γεωργικοί ελκυστήρες και µοτοσκαπτικά), τους οποίους υποστηρίζει µε άρτιο δίκτυο υποδοµών.

26b_3

409
0
Case IH

∆ιαχείριση αγροκτήµατος, στόλου και δεδοµένων από το πανίσχυρο Puma 260 CVXDrive™ 

Την έκθεση SIMA 2022 επέλεξε η CASE IH για να παρουσιάσει το νέο Puma 260 CVXDrive™, το πιο ισχυρό και προηγµένο Puma που έγινε ποτέ. 



Παρέχοντας πρωτοποριακή άνεση και συνδεσιµότητα, σε συνδυασµό µε εξαιρετικό χειρισµό, παροχή ισχύος και οικονοµία καυσίµου, ενσωµατώνει επιθετικό στυλ και µία σειρά προηγµένων τεχνολογιών που βοηθούν τις αγροτικές επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο αποτελεσµατικά, παραγωγικά και κερδοφόρα.

Παρέχοντας τον βέλτιστο συνδυασµό αξιοπιστίας, ισχύος και οικονοµίας, το Puma έχει γίνει µία εξαιρετική παγκόσµια επιτυχία για την Case IH από την πρώτη του εµφάνιση το 2008. Ως το απόλυτο µοντέλο αυτής της δηµοφιλούς σειράς, το 260 CVXDrive παρέχει έναν µοναδικό συνδυασµό δυνατοτήτων διαχείρισης του αγροκτήµατος, του στόλου και των δεδοµένων, ο οποίος είναι διαθέσιµος µόνο από την Case IH και ελέγχεται από τη µεγαλύτερη, πιο άνετη καµπίνα του Puma. Σχεδιασµένο µε αγρότες και εργολάβους, το νέο τρακτέρ προσφέρει αυξηµένα επίπεδα ισχύος, απόδοση και παραγωγικότητα, µε µειωµένο λειτουργικό κόστος και αυξηµένο χρόνο λειτουργίας, χάρη  στα µεγάλα διαστήµατα συντήρησης και τις προληπτικές συνδεδεµένες υπηρεσίες.

Στην καρδιά αυτής της ναυαρχίδας είναι το σύστηµα AFS Connect της Case IH που περιλαµβάνει οθόνη αφής AFS Pro 1200, λειτουργικό σύστηµα AFS Vision Pro και δέκτη AFS Vector Pro. Αυτά επιτρέπουν στον χειριστή να προσαρµόσει την διαχείριση του τρακτέρ και τη λειτουργία της γεωργίας ακριβείας ανάλογα µε τις ανάγκες του. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των εκµεταλλεύσεων µπορούν να διαχειρίζονται και να βελτιστοποιούν τα δεδοµένα της εκµετάλλευσης και του στόλου από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή ή κινητή συσκευή, ανά πάσα στιγµή, ενώ οι εκτεταµένες αποµακρυσµένες λειτουργίες και  δυνατότητες περιλαµβάνουν κοινή χρήση οθόνης. Η αυτόµατη καθοδήγηση AFS AccuGuide™ και η τεχνολογία αυτοµατοποιηµένης αναστροφής στο κεφαλάρι AFS AccuTurn Pro, αυξάνουν περαιτέρω την ευκολία και την παραγωγικότητα µε ακρίβεια έως 1,5cm µε RTK+.

Νέα πρότυπα θέτει η καµπίνα

Όσον αφορά την άνεση, αυτό το νέο τρακτέρ θέτει ένα νέο πρότυπο για τα Puma, µε περισσότερο χώρο και καλύτερη ορατότητα. Το µέγιστο επίπεδο θορύβου µέσα στην καµπίνα είναι 66dB(A), εφάµιλλο µε αυτό ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, το καθιστά εξαιρετικά άνετο. Η ηµι-ενεργητική υδροπνευµατική ανάρτηση καµπίνας αποµονώνει τον χειριστή από την κίνηση του µηχανήµατος και µπορεί να την προσαρµόσει ανάλογα µε τις προσωπικές του προτιµήσεις ή την αλλαγή εδάφους, παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα οδήγησης και απόλυτη άνεση. Αυτό ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο µε το προαιρετικό σύστηµα Advanced Vehicle Suspension (AVS) της Case IH, ενσωµατώνοντας την ηµι-ενεργητική ανάρτηση καµπίνας, οπίσθιο υδραυλικό και ανάρτηση εµπρόσθιου άξονα, εξελιγµένο λογισµικό που αντιδρά στις µεταβαλλόµενες επιφάνειες για ακόµη πιο οµαλή οδήγηση.

New Holland

Το νέο εµβληµατικό µοντέλο της σειράς T7 LWB  της New Holland προσφέρει την απόλυτη απόδοση


Η New Holland διευρύνει τη σειρά T7 LWΒ µε το νέο µοντέλο «ναυαρχίδα» που προσφέρει περισσότερη ισχύ και την καλύτερη αναλογία ισχύος-βάρους στην κατηγορία, διατηρώντας παράλληλα τις διαστάσεις και την ευελιξία των άλλων µοντέλων. Αυτή η απόδοση συνοδεύεται από ένα κορυφαίο περιβάλλον χειριστή µε την καµπίνα HorizonΤΜ Ultra και µία σειρά από καινοτοµίες και χαρακτηριστικά που µεγιστοποιούν την απόδοση, την παραγωγικότητα και τον ωφέλιµο χρόνο λειτουργίας του τρακτέρ. Το νέο Τ7.300 παρουσιάστηκε επίσηµα στο κοινό στην έκθεση SIMA 2022 στο Παρίσι.

Το νέο T7.300 διαθέτει κινητήρα FPT Industrial NEF 6 ο οποίος έχει ενισχυθεί µε µία σειρά από χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Παρέχει µέγιστη ισχύ 280 hp για εργασίες άροσης και 300 hp για εργασίες µε PTO και εργασίες µεταφοράς. Η νέα, ηλεκτρονικά ελεγχόµενη, τουρµπίνα Μεταβλητής Γεωµετρίας, εξασφαλίζει υψηλή ροπή και οικονοµία καυσίµου σε χαµηλές στροφές. Το τρακτέρ πληροί τα πρότυπα εκποµπών καυσαερίων Stage V µε το σύστηµα High e-SCR που βελτιστοποιεί την ισχύ, την ανταπόκριση και την οικονοµία καυσίµου.  Οι πελάτες θα µπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο στα χωράφια, µε αύξηση 18% στην οικονοµία καυσίµου και να ελαχιστοποιούν το λειτουργικό τους κόστος µε τα διαστήµατα σέρβις που είναι έως και 50% µεγαλύτερα από ορισµένους ανταγωνιστές. Το νέο µοντέλο διαθέτει µια αναβαθµισµένη έκδοση του δηµοφιλούς κιβωτίου Auto CommandΤΜ της New Holland, του καλύτερου στην κατηγορία του για εργασίες έλξης, η οποία προσθέτει περαιτέρω στην εξαιρετική απόδοση του τρακτέρ.

Η New Holland έχει επίσης διευρύνει τις συνολικές δυνατότητες του τρακτέρ, µε αυξηµένη ικανότητα αξόνων και υψηλότερο µεικτό βάρος µηχανήµατος. Τα ελαστικά ύψους 2,05 µ. αυξάνουν την πρόσφυση και την απόδοση, ενώ σέβονται το έδαφος και όλα αυτά διατηρώντας παράλληλα τις ίδιες συνολικές διαστάσεις των υπαρχόντων µοντέλων Τ7, υλοποιώντας την αξίωση της Απόλυτης Συµπυκνωµένης Απόδοσης.


Ισχύς, συνδεσιµότητα  και αποδοτικότητα

Το νέο T7.300 καλύπτει την ανάγκη των πελατών για περισσότερη ισχύ, µεγαλύτερη συνδεσιµότητα και αυτοµατοποίηση, καθώς και άνεση στην καµπίνα. Θα επωφεληθούν από τις καλύτερες καινοτοµίες της ευφυούς γεωργίας της New Holland: την ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας PLM IntelligenceΤΜ µε την οθόνη IntelliViewΤΜ12 και το πλήρως ρυθµιζόµενο υποβραχιόνιο SideWinderΤΜ Ultra για εργονοµική έξυπνη λειτουργία. Η ∆ιαχείριση Εφαρµογών Τρακτέρ συνδέει το τρακτέρ µε το παρελκόµενο µε ευκολία, διασφαλίζοντας την επικοινωνία προς και από το παρελκόµενο.

Το νέο µοντέλο διαθέτει επίσης βραβευµένες έξυπνες καινοτοµίες στον αυτοµατισµό τρακτέρ-παρελκόµενο, οι οποίες θα προσφέρουν απτά οφέλη για τους πελάτες: Το ενσωµατωµένο σύστηµα ελέγχου µεγάλης τετράγωνης χορτοδετικής που βελτιστοποιεί την αλληλεπίδραση µεταξύ του τρακτέρ και του χορτοδετικού, προβλέποντας ότι η συµπίεση της καλλιέργειας οδηγεί σε µείωση κατά 15% της κίνησης της καµπίνας, πιο σταθερή ταχύτητα PTO και µείωση της κατανάλωσης καυσίµου κατά 12% µέσω του κύκλου δεµατοποίησης. Το µοναδικό CentreViewΤΜ τοποθετεί την οθόνη ακριβώς µπροστά από τον οδηγό ενώ το βραβευµένο Έξυπνο Σύστηµα Πέδησης Ρυµουλκούµενου (Intelligent Trailer Brake) παρέχει σταθερότητα σε συνθήκες που το απαιτούν.

Η πιο ήσυχη καµπίνα της αγοράς

Το νέο T7.300 προσφέρει κορυφαία άνεση µε την καµπίνα HorizonΤΜ Ultra, την πιο αθόρυβη της αγοράς µε µόλις 66 dBA. ∆ιαθέτει επίσης µία νέα ανάρτηση Comfort RideΤΜ, όπου το ενεργό ηλεκτροϋδραυλικό σύστηµα «αποσυνδέει» την κίνηση της καµπίνας από το πλαίσιο µε µία λογική ελέγχου «skyhook» για να προσφέρει µία εξαιρετικά οµαλή οδήγηση.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία