BACK TO
TOP
Agrothessaly

Πάνω από τρεις δεκαετίες συνεχούς εξέλιξης

Η Φυτοθρεπτική, µέλος του οµίλου PhytoGroup, είναι µια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1989 και δραστηριοποιείται στην ελληνική και διεθνή γεωργική αγορά.

34_34

122
0

Με πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο της θρέψης και τρία ιδιόκτητα εργοστάσια παραγωγής λιπασµάτων, αποτελεί πλέον βασικό παράγοντα εφοδιασµού εξειδικευµένων προϊόντων υψηλής ποιότητας, που ενσωµατώνουν νεωτερισµούς και καινοτοµίες. Η εµπειρία και η γνώση του ανθρώπινου δυναµικού της, σε συνδυασµό µε τα καινοτόµα προϊόντα που διαθέτει και τις στενές σχέσεις εµπιστοσύνης που έχει αναπτύξει µε τους πελάτες της, έχουν κατατάξει τη Φυτοθρεπτική ανάµεσα στις µεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Εξωστρέφεια µε παρουσία  σε τουλάχιστον 20 χώρες

Από το 1996, η Φυτοθρεπτική µε ένα πλήρως οργανωµένο Τµήµα, πέρα από τη δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά, αναπτύσσεται δυναµικά και µε ιδιαίτερη επιτυχία στον τοµέα των εξαγωγών µε παρουσία σε τουλάχιστον 20 χώρες.

Σήµερα, η εταιρεία διατηρεί συνεχή εξαγωγική δραστηριότητα σε Βαλκάνια, Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και χώρες της Μέσης Ανατολής. Η προσέγγιση των αγορών του εξωτερικού γίνεται µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στρατηγική προοπτική.


Καινοτοµία: Η απάντηση  στη σύγχρονη γεωργία

Η Φυτοθρεπτική αναζητά συστηµατικά νέες τεχνολογίες και καινοτοµίες, ενώ παράλληλα εµπλουτίζει συνεχώς τον κατάλογό της µε νέα προϊόντα. ∆εν είναι άλλωστε τυχαίο που αποτελεί την πρώτη ελληνική εταιρεία του κλάδου η οποία συνδέθηκε µε πρωτογενή έρευνα σε Ελληνικό Πανεπιστήµιο και συνεχίζει αδιάκοπα τρεις δεκαετίες µετά. Στόχος της είναι να παρέχει ολοκληρωµένες λύσεις για κάθε καλλιέργεια, καθώς και αποτελεσµατικές απαντήσεις στα προβλήµατα της σύγχρονης γεωργίας. Η εταιρεία επενδύει στην πολύπλευρη επαφή µε την παραγωγική αγροτική δραστηριότητα που αφορά τόσο τον Έλληνα παραγωγό και τον γεωπόνο τεχνικό σύµβουλο, όσο και την ακαδηµαϊκή ερευνητική δραστηριότητα.

Για την εταιρεία, η εµπορική σχέση µε τους χρήστες των προϊόντων της είναι απλά η αρχή για µια βαθύτερη σχέση συνεργασίας µε συνεχή ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Η φιλοσοφία της Φυτοθρεπτικής για πρωτοποριακές και καινοτόµες λύσεις στα ζητήµατα θρέψης των καλλιεργειών, είναι προσανατολισµένη στη σύνδεση έρευνας-παραγωγής. Η κατεύθυνση αυτή αποτελεί µονόδροµο για χώρες όπως η Ελλάδα, όπου ο πρωτογενής τοµέας είναι και ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονοµίας.

Η Φυτοθρεπτική, ατενίζει το µέλλον µε αισιοδοξία, έχει εµπιστοσύνη στο δυναµικό της, στην ελληνική γεωργία και στους συνεργάτες της, και βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παραγωγών, απαντώντας στις προκλήσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι άνθρωποί της, µέσα από την... «Αξία της Θρέψης».  


Ασπρόπυργος Αττικής

Με την ολοκλήρωση της µεταφοράς των κεντρικών δοµών της εταιρείας στον Ασπρόπυργο Αττικής αναπτύχθηκε η νέα εργοστασιακή µονάδα υδατοδιαλυτών λιπασµάτων, µε τέσσερις γραµµές παραγωγής, δυναµικότητας 10.000 τόνων ετησίως, και παράλληλη στέγαση της διοίκησης της εταιρείας σε νέα γραφεία.

Ισθµός Κορίνθου

Το επόµενο επενδυτικό βήµα που είχε θέσει η εταιρεία, µε στόχο την ολοκλήρωσή του έως το τέλος του 2019, ολοκληρώθηκε και αφορά στην κτιριακή επέκταση στις εγκαταστάσεις στον Ισθµό της Κορίνθου, µε δυνατότητα αποθήκευσης άνω των 30.000 τόνων και µε παράλληλη εγκατάσταση νέας γραµµής παραγωγής και ενσάκισης κοκκωδών λιπασµάτων, διπλασιάζοντας έτσι την παραγωγική της δυνατότητα.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία