Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Ενισχυμένο δολάριο και χρηματιστήριο βάμβακος

Οι τιμές συντηρούνται σε υψηλά επίπεδα παρά την άνοδο του δολαρίου. Η τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική τόσο για τις τιμές Ιουλίου ‘18 (φετινή σοδειά) όσο και για την τις τιμές Δεκεμβρίου ‘18 (νέα σοδειά).

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

0
0

Τα αφιξάριστα συμβόλαια των κλωστηρίων πάνω στον Ιούλιο είναι ακόμα πολλά κι αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα στήριξης της αγοράς σε περίπτωση διόρθωσης. Στον τομέα της ζήτησης τα πράγματα είναι λίγο πιο ήσυχα αλλά όχι υποτονικά, ενώ η κατανάλωση βαμβακερής ίνας είναι στα πάνω της κι αυτό αποτυπώνεται στα γραφήματα των τιμών.

Η ελληνική αγορά

Νέες πωλήσεις δεν ακούγονται στην ελληνική αγορά για το βαμβάκι, καθώς οι τιμές μας θεωρούνται μη ανταγωνιστικές. Οι προσφορές μας είναι πλέον πάνω από τα 90 σεντς ανά λίμπρα και οι αγοραστές ενδιαφέρονται για πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Παράλληλα, στην Τουρκία η υποτίμηση της λίρας έχει αποδυναμώσει τους εν δυνάμει αγοραστές. Το καλό νέο είναι πως το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι οι τιμές που λαμβάνουμε σε ευρώ είναι υψηλότερες. Αναφορικά με τη νέα σοδειά υπάρχει παύση στις νέες πωλήσεις μέσα σε ένα ενθαρρυντικό για τις σπορές κλίμα.

Γιάννης Παπαδογιάννης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία