Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Ευχάριστη η άνοδος του δολαρίου για το βαμβάκι

Παρά το ισχυρό δολάριο οι τιμές βάμβακος επιμένουν στα υψηλά τους επίπεδα, καταγράφοντας μόνο μικρές διορθωτικές κινήσεις. Οι αναλυτές εξακολουθούν και θεωρούν την τάση της αγοράς ανοδική, κάτι το οποίο αποδείχτηκε και στο πρόσφατο νέο υψηλό των 88 σεντς ανά λίμπρα.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

0
0

Παρομοίως ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και για τον Δεκέμβριο ’18, ο οποίος «απεικονίζει» τις τιμές της νέας σοδειάς. Πρόσφατα μάλιστα έσπασε ανοδικά τα 80 σεντς ανά λίμπρα. Τα αφιξάριστα συμβόλαια των κλωστηρίων πάνω στον Ιούλιο είναι ακόμα πολλά κι αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα στήριξης της αγοράς σε περίπτωση διόρθωσης.

Η ελληνική αγορά

Η ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ σαφώς και μας βολεύει καθώς βελτιώνει τις τιμές που λαμβάνουμε σε ευρώ. Το άσχημο είναι πως τα απούλητα αποθέματα δεν είναι πλέον πολλά, οπότε δεν μπορούμε να επωφεληθούμε ιδιαίτερα αυτής της κίνησης.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή άνοδος έχει περάσει στις τιμές μας μόνο θεωρητικά και όχι πρακτικά, δεδομένου ότι δεν σημειώνονται νέες πωλήσεις. Σημειωτέον ότι οι προσφορές μας είναι πλέον πάνω από τα 90 σεντς ανά λίμπρα και οι αγοραστές ενδιαφέρονται για πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Παράλληλα, στην Τουρκία η υποτίμηση της λίρας έχει αποδυναμώσει τους εν δυνάμει αγοραστές.

Γιάννης Παπαδογιάννης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία