BACK TO
TOP
Γνώμες

Ανοδική ανάσα στο χρηµατιστήριο βάµβακος

Επαληθεύεται η εκτίµηση πως η αγορά κατόπιν της µεγάλης πτώσης ήταν υπερ-πουληµένη. Εδώ και δύο εβδοµάδες καλύπτει µερικώς το χαµένο έδαφος κυρίως για τεχνικούς λόγους, µια που όσοι πόνταραν στην πτώση πλέον βγαίνουν από τις θέσεις τους αγοράζοντας συµβόλαια.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

3
0

Παράλληλα στην κίνηση αυτή βοηθάνε και οι άσχηµες καιρικές συνθήκες που στις ΗΠΑ. Στο Τέξας έχουµε εκτεταµένες βροχοπτώσεις, ενώ στις νοτιοανατολικές πολιτείες επικρατεί έντονη ζέστη. Οι αναλυτές θεωρούν πως δύσκολα θα µπορέσει η αγορά να επιστρέψει στα υψηλά τις, εκτός αν προκύψουν ιδιαίτερα «ανοδικές» ειδήσεις.


Ελληνική Αγορά
Η χρηµατιστηριακή αντίδραση ατόνησε το ενδιαφέρον των εµπορικών οίκων για προαγορές. Τα κλωστήρια έκαναν ένα βήµα πίσω και περιµένουν την αγορά να ισορροπήσει πριν προβούν σε νέες αγορές. Έγιναν κάποιες δουλειές τις προηγούµενες δύο εβδοµάδες και ενδεχοµένως να υπάρξει παύση µέχρι να ισορροπήσει η αγορά στα νέα της επίπεδα. Αυτό το φαινόµενο παρατηρήθηκε και σε άλλες σοδειάς εκτός της ελληνικής. Συνολικά οι προπωλήσεις κυµαίνονται στους 25.000 τόνους, δηλαδή χαµηλά για την εποχή. Η σοδειά για την ώρα εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες αν και φαίνεται όψιµη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία