BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Πότε αυγά, πότε πουλιά...

Αν ήταν στην ενεργό δράση ο έµπειρος Θεσσαλός πολιτικός Γιώργος Σουφλιάς θα αναρωτιόταν µε τη γνωστή Σαρακατσάνικη διάλεκτο... «καλά ρε παιδιά, πoτ’ αυγά πότι πλιά;».

mpaginetas

Κώστας Μπαγινέτας

225
0

Ο λόγος για το βιβλίο που έσπευσε να γράψει, να εκδώσει και να παρουσιάσει, την περασµένη ∆ευτέρα, σε µια, εξόχως κοµµατική εκδήλωση, ο νεοφώτιστος Γραµµατέας Αγροτικών Φορέων της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κωσταντίνος Μπαγινέτας.

Πρόκειται για µια φιλότιµη, κατ’ αρχήν, προσπάθεια καταγραφής των δυσκολιών που συσσωρεύονται στον αγροτικό χώρο, χωρίς ωστόσο να καταλήγει σε επεξεργασµένα µέτρα πολιτικής, ικανά να δώσουν λύση στο αγροτικό πρόβληµα της χώρας. Θα µπορούσαµε να πούµε ότι το βιβλίο αποτελεί µια συρραφή από λόγους του προέδρου του κόµµατος και από αναφορές σε περιφερειακές συναντήσεις µε αγροτικό περιεχόµενο. ∆εν προκύπτει ωστόσο µια καθαρή εικόνα στόχων και επιδιώξεων από ένα ιστορικό κόµµα που διεκδικεί µε αξιώσεις την εξουσία. 

Την ίδια ώρα, ο νεαρός τεχνοκράτης, Κωσταντίνος Μπαγινέτας, ο οποίος φαίνεται πως µπήκε στον πειρασµό να αναλάβει κοµµατικά καθήκοντα, πριν καλά-καλά ζυµωθεί στον επαγγελµατικό, δείχνει πολύ πρόθυµος αλλά και ευκολόπιστος:

Πρώτον στις προσεγγίσεις των παλαιοκοµµατικών που ζουν και βασιλεύουν στο κόµµα και δεύτερον, στις ιδέες των καιροσκόπων που αναζητούν τρόπους... συνεισφοράς.

Το παραδέχθηκε δηµοσίως, λέγοντας ότι ακούει πάντα µε δέος τον άνθρωπο που γνώρισε την πρώτη µέρα της επίσκεψής του στα γραφεία του κόµµατος. Τον περιέγραψε µάλιστα ως βαθύτατο γνώστη των συνεταιριστικών δρώµενων στην Ελλάδα και ανιδιοτελή συνοµιλητή. Για το ότι ο εν λόγω συνοµιλητής υπήρξε εκ των πρωτεργατών της πρόσφατης διάσπασης του συνεταιριστικού κινήµατος, ότι λειτούργησε ως καταλύτης για την παράδοση νευραλγικών τοµέων σε απολύτως ιδιοτελή συµφέροντα και σήµερα αµείβεται µε διακεκριµένες θέσεις στον εν λόγω µη συνεταιριστικό φορέα, ο συγγραφέας Μπαγινέτας µάλλον δεν δείχνει να πολυενδιαφέρεται.

Αντίθετα, ο νεαρός γεωπόνος, µε σπουδές στην Αγγλία, έδειξε να κολακεύεται υπέρ το δέον από τις κατά καιρούς «φιλοξενίες» της συντεχνίας του ΟΣ∆Ε, διευκόλυνε κατά το µάλλον τις προσπάθειές της να διεισδύσει στα ενδότερα της οδού Πειραιώς, αδιαφόρησε για τη ζηµιά που έχουν προκαλέσει οι χειρισµοί της στον αγροτικό κόσµο, υιοθέτησε άκριτα τη γνώµη του… βαθύτατου γνώστη.

Το ότι το βιβλίο του Κώστα Μπαγινέτα δεν λέει πολλά, προκύπτει από τις ελάχιστες αναφορές των ανθρώπων που κλήθηκαν να το παρουσιάσουν στο περιεχόµενό του. Από την άλλη βέβαια ότι µπορεί, αυτό το βιβλίο, να αποτελέσει παρακαταθήκη για µια ακόµη κούφια πολιτική καριέρα, είναι κάτι που κανείς δεν µπορεί να αποκλείσει.           

 
Βιογραφικό

Ο Κώστας Μπαγινέτας γεννήθηκε στη Λαµία το 1977. Σπούδασε γεωπόνος στο ΑΠΘ, ενώ παράλληλα καλλιεργούσε τα οικογενειακά κτήµατα µε κερασιές και ελιές στην περιοχή του Γοργοποτάµου. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, όπου εξειδικεύτηκε σε θέµατα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ξεκίνησε και έκτοτε συνεχίζει να εργάζεται στη Λαµία, απασχολούµενος µε θέµατα επενδυτικών σχεδίων εκσυγχρονισµού γεωργικών εκµεταλλεύσεων κ.α στη Στερεά Ελλάδα. Από τον Ιούλιο του 2016 ορίστηκε ως γραµµατέας Αγροτικών Φορέων της Ν∆.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία