BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ψάχνουν πακέτο για τα ΠΣΕΑ του 2017

πίσω από τις καλαμιές ήρθες στον ύπνο μου εχτές

48_52

45
2

Λέτε να βγει κι άλλο πακέτο κρατικής στήριξης του ΕΛΓΑ α λα εκείνου των 35 εκατ. ευρώ για να δοθούν οι αποζηµιώσεις ΠΣΕΑ του έτους 2017; Κάτι τέτοιο διεφάνη κατά τη συνάντηση Κέλλα-Βορίδη, λίγο µετά τη συνεδρίαση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ µε την αντίστοιχη του ΕΛΓΑ. Σύµφωνα µε τον Λαρισαίο βουλευτή, ο Μαυρουδής σε συνεργασία µε το ΥΠΟΙΚ και τον ΕΛΓΑ, αναζητούν τρόπους για την εξεύρεση πόρων, προκειµένου να καταβληθούν άµεσα οι παλαιότερες αποζηµιώσεις που εκκρεµούν. Σηµειωτέον ότι σε αναµονή βρίσκονται οι παραγωγοί των νοµών Λάρισας, Τρικάλων, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Πλήρωσαν το παράβολο για εργάτες γης στα καπνά που δεν ήρθαν, λένε οι συνεταιρισµοί Σερρών «Εµµανουήλ Πάπας» και «Βισάλτης», ζητώντας από τον πρωθυπουργό να ενταχθούν οι καπνοπαραγωγοί στα µέτρα ενίσχυσης των πληγέντων από την πανδηµία.

«Μάρτιο και Απρίλιο που ξεκινούν οι εργασίες φύτευσης καπνών και τα εργατικά χέρια είναι απαραίτητα, ο περιορισµός των µετακινήσεων δυσκόλεψε τις καλλιεργητικές εργασίες. Ωστόσο, τα έξοδα για την προετοιµασία των χωραφιών και των σπορείων είχαν γίνει, τα ενοίκια είχαν πληρωθεί», λένε.

Πολλοί παραγωγοί ενώ κατάθεσαν τα δικαιολογητικά για µετακλητούς εργάτες γης, αφού πρώτα πλήρωσαν το παράβολο των 100 ευρώ υπέρ του Ελληνικού ∆ηµοσίου για κάθε άτοµο, δεν έχουν εργάτες, αφού δεν ήρθαν τελικά.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

14-09-2020 14:37πεντζερετζης κυριλλος

o νομος σερρων γιατι πληρωθηκε, γιατι εχει υφυπουργο...

Απάντηση

12-09-2020 21:13Αβραάμ Μαραντιδης

Δηλαδή ο νόμος Κιλκίς φτωχός και κατά κύριο λόγο με θετικές καλλιέργειες είναι δυνατόν να είναι μέσα στους νόμους που δεν πληρώθηκαν τα πσεα τοι 2017; Πότε θα μας τα δώσετε; από τον καινούριο χρόνο; Τα έχουμε ανάγκη από εχθές!!!!! Η μήπως νομίζετε οτι όλοι οι αγρότες του νομού Κιλκίς είναι συνταξιούχοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί ΑΓΡΟΤΕΣ!!!!!!;;;;;.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία