BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

«Για μια χούφτα...εμπόρους παχυντές»

Αν στην Agrotica πήταν κεφάλι οι Σαρακατσαναίοι, στην Agrothessaly θα πρωτοπορούν ξανά οι Βλάχοι.

48_148

1809
1

Mαζεύτηκαν κι…άλλα από τους κτηνοτρόφους της Βορείου Ελλάδας µε κορωνίδα τη διαχείριση των ιστορικών δικαιωµάτων, τις συνδεδεµένες και τα σταυλισµένα µοσχάρια των παχυντών. Περιµένουν πως και πως το Νοέµβρη τον υπουργό της πλατείας και τον γενικό, προσβλέποντας σε διορθρώσεις της κατάστασης. Κατά τα λοιπά, στους µύδρους που εξαπολύουν πολιτικές παρεµβάσεις, εκβιασµοί, οικονοµικά συµφέροντα χορηγών, κλπ, κλπ. Κερασάκι στην τούρτα, τα 108 ευρώ στη γέννα, µε εισαγόµενα προς πάχυνση µοσχάρια στην ενίσχυση. «Η µείωση 40% στον αριθµό των σφαγίων που υπολογίζονται για ενίσχυση, προµηνύουν φίλτρα στην επιλεξιµότητα», λένε.

Υβρίδια

  • Το στοίχηµα αυτή τη φορά είναι, σύµφωνα µε έµπειρους παράγοντες της αγοράς, αν η φέτα µπορεί να υπερασπισθεί την τιµή της, εντός, εκτός και επί τα αυτά…και δεν θα πέσει θύµα άλλων λευκών τυριών.
  • Προς απάντηση το σχόλιο ότι «γαλαταδες έχουν πάει ήδη εδώ και καιρό τη φέτα στα ύψη µε γάλα που αγοράσαν 1,20 κευρώ αι πωλούν σαν να είχαν αγοράσει µε 1,70. Όταν το πάρουν φέτος τόσο πόσο θα βγούνε να πωλήσουν από Μάρτη; Κάποιοι ζητούν από τσοπάνηδες αυτοσυγκράτηση όχι όµως από ζωοτροφάδες».
  • Για την τιµή στο ράφι… φταίει ο κτηνοτρόφος. «Ρωτάς τον κτηνοτρόφο αν µπορεί να αγοράσει από 13 ευρώ στα 40 ευρώ το τσουβάλι τη νιτρική, να βάλει πετρέλαιο µε 2,20 ευρώ;» στα σχόλια.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

31-10-2022 16:47Κοκοτσικα Ανθή

Όταν αγόραζαν οι γαλατάδες το πρόβειο γάλα 1.02€ η φέτα είχε από 7,5-8.0€ . Όταν επί τρία συνεχόμενα έτη αγόραζαν το γάλα 0.7-0.8€ η φέτα είχε την ίδια τιμή. Κανείς δεν σκέφτηκε τον κτηνοτρόφο. Πουληθεικαν κοπάδια και φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούν να βρουν γάλα. Πριν πληρωθεί το γάλα στον κτηνοτρόφο 1.65-1, 70€ η φέτα πήρε αυξήσει και πουλιέται 12€ στο ράφι. Που είναι ο έλεγχος; Μόνο να φωνάζουν ξέρουν και στρέφουν τον κόσμο εναντίον των κτηνοτρόφων.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία