BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Xάσανε τα αυγά και τα καλάθια

Αν δε ξέρουμε τι περιουσία έχουμε πώς θα αποφασίσουμε τι θα πουλήσουμε;

48_170

254
0

Τι να πει κανείς µε τη φετινή καινοτοµία που ακούει στο όνοµα «πασχαλινό καλάθι» και έχει ξεσηκώσει τον κτηνοτροφικό κόσµο για τα τεκταινόµενα µε τις τιµές των αµνοεριφίων. Το δια ταύτα είναι ότι ο παραγωγικός κόσµος δεν βγαίνει µε τιµές κάτω του κόστους, καταγγέλλοντας κινήσεις για καρτέλ στην αγορά κρέατος. Πάντως, ο υπουργός της πλατείας σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ανέφερε πως «αυτό που ενδιαφέρει εµένα είναι ο παραγωγός πραγµατικά να µπορεί αυτή τη δύσκολη περίοδο να έχει µια τιµή, η οποία να ανταποκρίνεται στο κόστος παραγωγής του…». Τα κέρδη για τους άλλους!

Υβρίδια

  • Σε ένα ατέρµονο κυνήγι αναζήτησης για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ σε παραγωγικά χωράφια οι εταιρείες, µετατρέποντας σε τζαµαρίες τους κάµπους.
  • Πλήθος τα σχόλια σε σχετικό θέµα της Agrenda και του Agronews, που αναφέρει ότι γέµισαν πρίζες οι κάµποι. «Και στον κάµπο Χέρσου στο Κιλκίς ήδη 70 πάρκα είναι σε διαδικασία τοποθέτησης, ενώ ψάχνονται ακόµα χωράφια προ ενοικίασης από εταιρείες µε 50 ευρώ το στρέµµα. Το κακό είναι ότι κανείς από τους συναδέλφους αγρότες δεν αντιδρά», λέει ένας αγρότης.
  • «Θα χαθούν ιδιοκτησίες και παραγωγική γη για εσένα, εµένα, και τα παιδιά σου..... το τυράκι το είδες, τη φάκα δεν την είδες;;;;;», σχολιάζει κάποιος άλλος.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία