BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Κερδίζει εντυπώσεις και χτίζει χαρακτήρα η σύνθετη μπύρα AMMOUSA

Μια μπίρα που δημιουργήθηκε σε ένα υπόγειο ενός σπιτιού και σιγά σιγά βρίσκει τον δρόμο της ανάμεσα σε κορυφαία εστιατόρια της χώρας ώστε να συντροφεύει κορυφαία πιάτα της Ελληνικής γαστρονομική σκηνής, αποτελεί η ΑΜΜOUSA.

AMMOUSA_horizontally

205
0
Ο δημιουργός της ονομάζεται Ντάνος Γεώργιος, ο οποίος ασχολείται με την ζυθοποίηση παράλληλα με την ενασχόλησή του ως μηχανικός. Η ΑΜΜΟUSA έχει βρει μία θέση στην αγορά με την επαγγελματική της μορφή εδώ και περίπου μια 5ετία, αποτελώντας μία μπίρα κατηγορίας English IPA. 

Η AMMOUSA δεν είναι ένα προϊόν που «με το ζόρι» θα είναι στο εστιατόριο, στην κάβα ή στην μπυραρία γιατί απλά πρέπει να είναι, η AMMOUSA θα είναι εκεί για να μεταφέρει την γευστική εμπειρία. Και με αυτόν το τρόπο πώλησης είναι πλέον σε διάφορες επιλεγμένες κάβες, εστιατόρια και deli καταστήματα (Nora’s Deli, Delio Food, Γαστρογωνιά κ.τ.λ.),  σε Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κρήτη, Μύκονο, Πόρο, Άνδρο, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Μήλο, Σίφνο, Ρόδο και συνεχίζει.



Ας σημειωθεί πως επιλέχθηκε και τοποθετήθηκε και στον κατάλογο του Hilton Athens Hotel για το 2019, στην Σπονδή (2 αστέρια Michelin) και σε αρκετά ακόμη εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας ανά την Ελλάδα, ενώ το 2022 ταξίδεψε και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Σιγκαπούρη και Λονδίνο.

H AMMOUSA έχει διακριθεί και βραβευτεί από δέκα (10) διαγωνισμούς -οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι διεθνείς. Συγκεκριμένα :

  • Το 2017 πήρε την 2η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης που έγινε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος.
  • Το 2018 πήρε ένα αστέρι στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας Great Τaste Αwards που έγιναν στο Λονδίνο. Βραβεύτηκε και χαρακτηρίστηκε μία από τις καλύτερες του κόσμου.
  • Τον Ιούνιο του 2019 πήρε την υψηλότερη διάκριση κερδίζοντας το Πλατινένιο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης-ποιότητας Olymp Awards - Food and Drinks Competitions 2019, συνεχίζοντας και μετά τη βράβευση στα Great Taste Awards 2018 το ταξίδι της στο κόσμο των γεύσεων.
  • Τον Νοέμβριο του 2019 κέρδισε Double Gold Medal στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας μπίρας European Beer Challenge που έγινε στο Λονδίνο.
  • Τον Φεβρουάριο του 2020, βραβεύτηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορίας της στην γευστική δοκιμή, από το περιοδικό Beer & Bar Magazine.
  •       Τον Απρίλιο του 2021, βραβεύτηκε με την πρώτη θέση (Best Food Platinum) από όλες τις κατηγορίες προϊόντων στα Athens Fine Food Awards by Expotrof.
  •       Τον Απρίλιο του 2021, βραβεύτηκε με Bronze Medal στa London Beer Awards.
  •       Τον Απρίλιο του 2021, επίσης βραβεύτηκε με Bronze Medal από το Beer & Bar magazine.
  •       Τον Αύγουστο του 2021, επίσης βραβεύτηκε με Ένα αστέρι στα Great Taste 2021.
  •       Τον Φεβρουάριο του 2022, βραβεύτηκε με Δύο αστέρια από τα AFFA22.

Η AMMOUSA είναι μπίρα με βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Αρώματα που πλημυρίζουν ολοκληρωτικά τον ουρανίσκο προκαλώντας μια έντονη γευστική διαδρομή μέσα από άνθη και φρούτα και τελειώνοντας με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά. 

Η προσπάθεια συνεχίζετε με το ίδιο πάθος, με την ίδια ενέργεια, με το ίδιο όνειρο, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζω καθημερινά και είναι πολλά. Όλες οι τοποθετήσεις δεν έχουν γίνει από κάποια οργανωμένη διανομή ή διαφημιστική εκστρατεία ή από κάποια εμπειρία στις πωλήσεις, αλλά γιατί εκτιμούν και τιμούν το προϊόν. Οι τοποθετήσεις γίνονται γιατί οι πελάτες την αναζητούν, γιατί τους αρέσει το προϊόν, γιατί πιστεύουν σε αυτό. Το να φτάσει ένα Ελληνικό προϊόν χωρίς διαφημιστική καμπάνια, χωρίς πωλητές και χωρίς τις κατάλληλες «γνωριμίες» στο μενού του Hilton, στο Βαρούκλο ή στην Spondi, δείχνει την δυναμική του προϊόντος.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία