BACK TO
TOP
Brand name

Ρόφημα και σνακ σε ένα από τη Nim's

Η βρετανική εταιρεία Nim's λανσάρει τη σειρά αφεψημάτων Edible Teas που μπορούν να σερβιριστούν τόσο σαν μια ζεστή κούπα τσαγιού αλλά και να καταναλωθούν ως σνακ.

aedibleteasinfusionsNEW

29
0

Η σειρά Edible Teas (Εδώδιμου Τσαγιού) παρασκευάζεται από αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά ως εναλλακτική επιλογή στο τσάι με καφεΐνη και το τσάι βοτάνων. Όσο πίνει κανείς το τσάι, τα φρούτα και τα λαχανικά ενυδατώνονται πλήρως και μπορεί να τα απολαύσει κανείς σαν υγιεινό σνακ.

Η εταιρεία Nim's προσφέρει ήδη μια γκάμα από τραγανά φρούτα και λαχανικά και αποφάσισε να εξερευνήσει καινούριους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της.



«Με τα βασικά μας προϊόντα να πηγαίνουν πολύ καλά, αποφασίσαμε να εξετάσουμε και άλλους τρόπους αποξήρανσης. Η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας μας είχε την ιδέα να φτιάξουμε τσάι με φρούτα και λαχανικά. Κάναμε μια βασική έρευνα αγοράς και οι γευστικές δοκιμές που πραγματοποιήσαμε αποδείχτηκαν πολύ επιτυχημένες – διαπιστώσαμε ότι υπήρχε σίγουρα η όρεξη για τα συγκεκριμένα προϊόντα. Στη Nim’s ακολουθούμε πολιτική μηδενικής σπατάλης. Προσωπικά, δεν μου αρέσει η γεύση του τσαγιού βοτάνων που συνήθως δεν έχει φυσική γεύση. Πίνω, όμως, ζεστό νερό και λεμόνι πολύ, έτσι όταν δημιουργήσαμε αφεψήματα με γεύση λεμόνι και πορτοκάλι, άρχισα να χρησιμοποιώ φέτες λεμονιού που είχαμε αποξηράνει στο ρόφημά μου αντί για φρέσκο λεμόνι. Πάντα αναρωτιόμουν γιατί το τσάι με γεύσεις φρούτων δεν είχε γεύση πραγματικού φρούτου και έτσι άρχισα να πειραματίζομαι με μικρά κομματάκια φρούτων που ξεχωρίζουμε όταν πακετάρουμε τα κρισπς.

Επειδή η μέθοδος αποξήρανσης που χρησιμοποιούμε ενισχύει τις γεύσεις των φρούτων και λαχανικών, το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. Η έντονη γεύση μου φάνηκε εκπληκτική, το χρώμα ήταν τέλειο και το τσάι αναζωογονητικό με φυσική γεύση. Στείλαμε το τσάι και τα κομματάκια φρούτων σε εργαστήριο για να αποτιμήσουμε τις διατροφικές ποιότητες και διαπιστώσαμε ότι 200ml υγρού και εδώδιμου παντζαριού (beetroot), παστινάκη (parsnip) και ανανά (pineapple) περιλάμβαναν 42% της απαιτούμενης καθημερινής μας πρόσληψης σε βιταμίνη C, ο ανανάς και το ακτινίδιο 49%, και το παντζάρι και παστινάκη το 4% της αναγκαίας ημερήσιας πρόσληψης σε πρωτεΐνη. Με άλλα λόγια, κάθε μερίδα τσαγιού που πίνει και τρώει κανείς αντιστοιχεί σε ένα από τα πέντε φρούτα και λαχανικά που πρέπει να καταναλώνουμε κάθε μέρα» είπε στη Rachel Arthur για το beveragedaily.com η Nimisha Raja, ιδρυτής της Nim’s που κέρδισε το 2018 το Βραβείο του Γυναικείου Επιχειρείν και της Καλύτερης Βρετανίδας Επιχειρηματία.

Τα εδώδιμα τσάγια της Nim’s διατίθενται στις εξής γεύσεις: παντζάρι-παστινάκη, ανανά-ακτινίδιο και ανανά-παντζάρι-παστινάκη. Κυκλοφορούν σε συσκευασίες με δώδεκα φακελάκια των 12 γραμμαρίων, που είναι όπως και η συσκευασία ανακυκλώσιμα. Η Nim’s έχει, επίσης, διαθέσει μια ποικιλία από αποξηραμένες φέτες για χρήση σε ζεστά και κρύα ροφήματα, που ενυδατώνονται όταν μπαίνουν στο νερό απομακρύνοντας την ανάγκη για φρέσκα φρούτα και συμβάλλοντας στη μείωση της σπατάλης και του χρόνου προετοιμασίας.



Όλα τα προϊόντα φτιάχνονται με ένα συστατικό και δεν περιέχουν λίπος, γλουτένη ή γάλα και έχουν την πιστοποίηση βέγκαν, kosher και halal. Αξιοποιείται ολόκληρο το φρούτο ή το λαχανικό, συμπεριλαμβανομένης της σάρκας (skin), του πυρήνα (core), των σπόρων. Τα απορρίμματα συλλέγονται από μια εταιρεία με αναερόβιο σύστημα που τα μετατρέπει σε ανανεώσιμη ενέργεια. Παράγονται σε μονάδα στο Sittingbourne της νοτιοανατολικής Αγγλίας με μη αλλεργιογόνο τρόπο. Περίπου το 80% των φρούτων και λαχανικών που υφίστανται επεξεργασία προέρχονται από ακτίνα 30 μιλίων γύρω από το εργοστάσιο.

Τα προϊόντα Nim's διατίθενται στις αλυσίδες Co-Op, Tesco και Ocado. Η εταιρεία εντείνει τις προσπάθειές της για διεθνή επέκταση εκτός ΕΕ λόγω και του Brexit, με συμβόλαια διανομής να έχουν συναφθεί στο Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ και τη Νότιο Αφρική.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία