BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Με επένδυση 20.000 ευρώ βιομηχανική κάνναβη σε σκυρόδεμα

Εµπνευσµένα παραδείγµατα έργων αγροτικής βιοοικονοµίας που βρήκαν χρηµατοδότηση από τα Προγράµµατα Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό ∆ίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ειδικό έντυπο που στόχο έχει την ενηµέρωση των αγροτών σχετικά µε τις ευκαιρίες που κρύβει για τον πρωτογενή τοµέα αυτός ο ταχέως αναπτυσσόµενος κλάδος.

19-graf

148
0

Για παράδειγµα το Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης της ∆ανίας βοήθησε στην εκκίνηση αγροτικής επιχείρησης (start-up) ώστε ένα απλό χόµπι να εξελιχθεί σε επικερδή επιχείρηση εκτροφής εντόµων για ζωοτροφή κάνοντας χρήση των απορριµµάτων τροφίµων.
Οι ζωολογικοί κήποι της ∆ανίας, τα καταστήµατα κατοικίδιων, καθώς και ιδιώτες πραγµατοποιούν διαδικτυακά τις παραγγελίες τους για διάφορα είδη εντόµων. Τα συνολικά κέρδη της εν λόγω επιχείρησης παρουσίασαν σταδιακή αύξηση από 13.691 ευρώ το 2014 σε 97.852 ευρώ το 2017. «Είναι πραγµατικά εντυπωσιακό το τι µπορείς να αποκοµίσεις από το ελάχιστο. Μία µικρή ποσότητα τροφής µε τιµή πώλησης της τάξης των 59 ευρώ είναι αρκετή για να ταΐσεις 2.000 τριζόνια», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης MD ApS.

Στη Λετονία, µία επιχείρηση έλαβε στήριξη και πάλι µέσω Leader προκειµένου να παράγει υλικά κατασκευών µε βάση την κάνναβη. Με µία επένδυση µόλις των 19.400 ευρώ, πραγµατοποιήθηκε η αγορά νέου απαραίτητου εξοπλισµού για την επεξεργασία ακατέργαστης κάνναβης και την παραγωγή σκυροδέµατος από κάνναβη στον τοµέα των κατασκευών. Ο συγκεκριµένος τύπος σκυροδέµατος χρησιµοποιήθηκε ως υλικό βάσης σε τούβλα µονολιθικού σκυροδέµατος (οπλισµένο σκυρόδεµα µε αρµούς κατασκευής). Στη συνέχεια, το εύρος του εν λόγω προϊόντος επεκτάθηκε και πλέον περιλαµβάνει µονωτικά υλικά µε βάση την κάνναβη για οροφές, στέγες και κοιλότοιχους.

Τα παραπάνω είναι µόλις δύο παραδείγµατα που φιλοξενεί το «Έντυπο Έργων Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταµείου για την Αγροτική Ανάπτυξη», που µπορεί να αποτελέσουν έµπνευση για καινοτόµα έργα βιοοικονονοµίας και µπορούν να βρουν στήριξη από το ΠΑΑ της τρέχουσας και της επόµενης περιόδου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία