BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Η ΓΙΩΤΗΣ "υιοθετεί" 86 απομακρυσμένα χωριά

Μία νέα πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ανακοίνωσε η ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!», το οποίο έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση της υπογεννητικότητας, που αποτελεί οξύ δημογραφικό θέμα για τη χώρα.

agiwthselpidagennietai2-new

51
0

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία θα υλοποιηθεί από την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ σε συνεργασία με την αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση HOPEgenesis, που ασχολείται εντατικά με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε στις 15 Νοεμβρίου, σε Συνέντευξη Τύπου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ, μέσα από το πρόγραμμα «Μια Ελπίδα Γεννιέται» που στοχεύει στη μείωση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, στηρίζει τις γυναίκες που ονειρεύονται να γίνουν μητέρες, σε 86 απομακρυσμένα χωριά τα οποία ανήκουν στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Άρτας και, ειδικότερα, στις 14 Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Καρπενησίου, Δωρίδος, Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρύστου και Κεντρικών Τζουμέρκων.

Σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΗOPEgenesis, η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ βρίσκεται δίπλα τους στο ταξίδι προς τη μητρότητα, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου όλες τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, τον τοκετό, τις μετακινήσεις και τη φιλοξενία τους! Παράλληλα, φροντίζει, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες και επί τόπου συναντήσεις να διαδοθεί το μήνυμα ενθάρρυνσης για την απόκτηση παιδιού σε όλες τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες των μη προνομιούχων περιοχών. Επιπλέον, θα καλύψει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές ΓΙΩΤΗΣ των μωρών που θα γεννηθούν στα 86 χωριά που έχει «υιοθετήσει», για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής της HOPEgenesis, Δρ. Στέφανος Χανδακάς «Το γεγονός ότι η ΓΙΩΤΗΣ, μια εταιρεία συνυφασμένη με την ανάπτυξη των παιδιών, υιοθετεί την προσπάθεια για υποστήριξη νέων γεννήσεων στον τόπο μας, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Αυτό που προσφέρει το πρόγραμμά μας είναι η ιατρική κάλυψη και η οικονομική ανακούφιση νέων γυναικών, οι οποίες επιθυμούν να γίνουν μητέρες και η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ γίνεται μεγάλος αρωγός αυτής της προσπάθειας, σε μια ιδιαίτερα εκτεταμένη, μη προνομιούχο γεωγραφική περιοχή. Την ευχαριστούμε και ανυπομονούμε να υποδεχθούμε – μεταφορικά και κυριολεκτικά – τους νέους καρπούς της κοινής πρωτοβουλίας μας».

Όπως σημειώνεται, το «Μια Ελπίδα Γεννιέται» από τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. έρχεται ως φυσική ακολουθία της διαχρονικής σύνδεσης της ιστορικής αυτής εταιρείας με την κάλυψη μεγάλων κοινωνικών και εθνικών αναγκών.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για περισσότερες γεννήσεις, περισσότερη ελπίδα στον τόπο μας. Μαζί με την HOPEgenesis θέλουμε να φτιάξουμε μια αλυσίδα στήριξης και να μεταφέρουμε, σε όσο περισσότερες μέλλουσες μαμάδες μπορούμε, το μήνυμα ότι είμαστε έμπρακτα δίπλα τους», δήλωσε σχετικά ο Εμπορικός Διευθυντής της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., κ. Μάριος Παπαθανασίου. «Έχουμε βαθιά επίγνωση του ρόλου τους στην πληθυσμιακή αναγέννηση της πατρίδας μας και μοιραζόμαστε την ελπίδα τους να φέρουν στον κόσμο νέες ζωές. Αν καταφέρουμε να μετατρέψουμε τις ανησυχίες τους σε ενθάρρυνση, τότε και τα ανησυχητικά στοιχεία των γεννήσεων θα αρχίσουν να ανατρέπονται σταδιακά. Άλλωστε, εδώ και 88 χρόνια, η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της μητέρας και, συνολικά, της ελληνικής οικογένειας μεγαλώνοντας, μεταξύ άλλων, με απόλυτη συνέπεια στην ποιότητα και την καινοτομία, ‘γερά παιδιά από κούνια’».


Περισσότερες πληροφορίες από την HOPEgenesis στα τηλέφωνα: 210 64 55 353 και 2169 001 068

Και στην ιστοσελίδα: http://jotis-miaelpidagennietai.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία