BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Η Danone πουλά τις βιολογικές μονάδες γαλακτοκομικών προϊόντων της στην Platinum Equity

Η γαλλική βιομηχανία τρεοφίμων Danone υπέγραψε συμφωνία για την πώληση των προηγμένων βιολογικών μονάδων γαλακτοκομικών προϊόντων της στις Ηνωμένες Πολιτείες στην επενδυτική εταιρεία Platinum Equity.

Danone-Logo-1993-2005

44
0

Η πώληση των επιχειρήσεων Horizon Organic και Wallaby αποτελεί μέρος του προγράμματος αναθεώρησης του χαρτοφυλακίου και του προγράμματος περιστροφής περιουσιακών στοιχείων που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Μάρτιο του 2022, δήλωσε η Danone σε ανακοίνωσή της, χωρίς να αποκαλύψει τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας.

Προτεραιότητες ανάπτυξης

«Αυτή η πώληση, αφού ολοκληρωθεί, θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε περαιτέρω στο τρέχον χαρτοφυλάκιό μας από ισχυρές, εστιασμένες στην υγεία επωνυμίες και να επανεπενδύσουμε στις προτεραιότητες ανάπτυξής μας», ανέφερε η εταιρεία. Η Danone θα διατηρήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση, πρόσθεσε.

Στρατηγικές επιλογές

Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι είχε δηλώσει τον Ιανουάριο του περασμένου έτους ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης, για τη δραστηριότητά της στα βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα στις Η.Π.Α.

Η δραστηριότητα βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων της Danone στις ΗΠΑ αποτελείται από τις επιχειρήσεις Horizon Organic και Wallaby με χαρτοφυλάκιο βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γάλα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, τυρί και βούτυρο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία