BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Σταθερή δέσμευση της Syngenta στην μείωση των εκπομπών άνθρακα

Η Syngenta Group ανακοίνωσε ότι η εγκατάστασή της στο St. Gabriel της Λουιζιάνα, ΗΠΑ, έχει λάβει αναγνώριση από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ ως κορυφαία μονάδα πράσινης ενέργειας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στις εγκαταστάσεις παραγωγής της, ως μέρος της δημοσιευμένης δέσμευσής της για μείωση των εκπομπών άνθρακα έως το 2030.

syngenta-1_1200xx2500-1409-0-0

30
0

Η Syngenta Group, μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες τεχνολογίας στον τομέα της γεωργίας, ανακοίνωσε ότι η μονάδα παραγωγής της στο St. Gabriel της Λουιζιάνα των ΗΠΑ, έχει αναγνωριστεί ως κορυφαία μονάδα πράσινης ενέργειας από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA). Η Syngenta είναι η μόνη εταιρεία στον αγροτικό τομέα που περιλαμβάνεται στην τελευταία Εθνική Λίστα Κορυφαίων 100 της EPA με τους κορυφαίους χρήστες πράσινης ενέργειας από την Green Power Partnership.

Αυτή η αναγνώριση αποτελεί το πιο πρόσφατο ορόσημο στις ενέργειες της εταιρείας για την μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Δρ. Tom Gray, Επικεφαλής Στρατηγικής και Λειτουργιών Δραστικών Συστατικών στην Ομάδα Syngenta, δήλωσε: "Είμαστε υπερήφανοι που αναγνωριζόμαστε από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών ως ηγέτης στην αγορά πράσινης ενέργειας. Η εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής μας για την προμήθεια ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, και εργαζόμαστε σκληρά για περαιτέρω μείωση των εκπομπών άνθρακα και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των λειτουργιών μας. Συνεργαζόμαστε επίσης στενά με τους συνεργάτες μας σε ολόκληρη την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού μας για τη μείωση του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα μας."

Το εργοστάσιο παραγωγής στο St. Gabriel αποτελεί ένα κέντρο παραγωγής της Syngenta παγκοσμίως, εξοπλισμένο για τη χειρισμό πολύπλοκων διαδικασιών και την πλήρη συμμόρφωση προς τα υψηλότερα πρότυπα παραγωγής και ποιότητας. Το εργοστάσιο καταναλώνει περισσότερα από 150 εκατομμύρια kWh ενέργειας ετησίως - ισοδύναμα με την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 14.000 σπιτιών στη χώρα. Μέσω της αγοράς Πιστοποιητικών Ανανεώσιμης Ενέργειας, το εργοστάσιο της Syngenta δείχνει ότι προμηθεύεται το 100% της ηλεκτρικής ενέργειάς του από ανανεώσιμες πηγές, όπως οι αιολικές και ηλιακές - αντισταθμίζοντας πλήρως την κατανάλωσή του από πηγές βασισμένες σε ορυκτά καύσιμα.

Ο Διευθυντής Προγράμματος της Green Power Partnership της EPA, James Critchfield, δήλωσε: «Αυτή η λίστα με τους μεγαλύτερους χρήστες πράσινης ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα είναι απόδειξη ότι οι καλές επιχειρηματικές πρακτικές μπορούν επίσης να ωφελήσουν το περιβάλλον. Η EPA επικροτεί τους κορυφαίους οργανισμούς στην κατάταξη Κορυφαίων Συνεργατών της Green Power Partnership για την αξιοσημείωτη δέσμευσή τους να επεκτείνουν τη χρήση της πράσινης ενέργειας και να προστατεύσουν το περιβάλλον».

Στην Ελβετία, η μονάδα παραγωγής της Syngenta στο Monthey χρησιμοποιεί υδροηλεκτρική ενέργεια για ένα σημαντικό μέρος των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της τοποθεσίας και παράγει το ισοδύναμο μισή κατανάλωση ατμού με ανάκτηση θερμότητας από την αποτέφρωση οικιακών απορριμμάτων. Το 2023, ο ιστότοπος Monthey της Syngenta τιμήθηκε με την ετικέτα «Go Carbon Free» από το Ίδρυμα Valais Free Carbon, σε αναγνώριση των προσπαθειών του να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα.

Στη Βραζιλία, οι εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Syngenta για την προστασία των καλλιεργειών και τις επιχειρήσεις σπόρων προμηθεύονται επίσης το 100% των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Αυτό επιτεύχθηκε παράλληλα με εκτεταμένες προσπάθειες που στοχεύουν στη μείωση της κατανάλωσης νερού και της παραγωγής αποβλήτων και στη μακροπρόθεσμη καθαρή μηδενική πηγή ενέργειας.

Στην Κίνα, το εργοστάσιο κατασκευής Kunshan αναδείχθηκε ως η πρώτη εγκατάσταση του Ομίλου Syngenta της Κίνας με ουδέτερο άνθρακα αφού το Beijing Green Exchange, μια πλατφόρμα για εμπορία εκπομπών άνθρακα στην Κίνα, το βράβευσε τον Ιούλιο για την πλήρη αντιστάθμιση των εκπομπών άνθρακα που παράγονται από τις δραστηριότητές του. Ο ιστότοπος εφαρμόζει συνεχείς βελτιώσεις, όπως παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας, παράλληλα με την αναβάθμιση του εξοπλισμού για να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικός.

«Η Syngenta είναι πλήρως αφοσιωμένη σε ένα μακροπρόθεσμο ταξίδι για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τη λειτουργία των δραστηριοτήτων μας», δήλωσε ο Gray. «Αυτός είναι ένας βασικός τομέας που εστιάζουμε, ακόμη και όταν προωθούμε την καινοτομία για να επιτρέψουμε στους αγρότες να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή και να αυξήσουν τη βιωσιμότητα της γεωργίας. Για το σκοπό αυτό, έχουμε επενδύσει στην οικοδόμηση μιας εσωτερικής λειτουργίας επικεντρωμένης αποκλειστικά στις Βιώσιμες Λειτουργίες, οι οποίες θα οδηγήσουν αυτές και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση τόσο των δικών μας εκπομπών όσο και εκείνων της αλυσίδας αξίας μας».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία