BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Syngenta και η Lavie Bio στο δρόμο για την ανακάλυψη νέων βιοεντομοκτόνων

Η Syngenta Crop Protection, ηγέτης στην αγροτική καινοτομία, και η Lavie Bio Ltd., θυγατρική της Evogene Ltd. Ανακοίνωσαν, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, συμφωνία για την ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων βιολογικών εντομοκτόνων σκευασμάτων.

file_1200xx4032-2268-0-378

33
0

Η συνεργασία θα αξιοποιήσει τη μοναδική τεχνολογική πλατφόρμα της Lavie Bio για την ταχεία αναγνώριση και βελτιστοποίηση των υποψηφίων βιοεντομοκτόνων, καθώς και τις εκτεταμένες παγκόσμιες δυνατότητες έρευνας, ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης της Syngenta.

Τα έντομα αποτελούν σημαντική πρόκληση για τις καλλιέργειες παγκοσμίως, τραυματίζοντας άμεσα τα φυτά και τρεφόμενα με τους μίσχους, τους καρπούς και τις ρίζες του φυτού. Επιπλέον, προκαλούν έμμεσες ζημιές στα φυτά μεταδίδοντας ασθένειες από βακτήρια, ιούς και μύκητες στις καλλιέργειες. Το κόστος στην παγκόσμια οικονομία είναι περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι τέτοιες απώλειες θα επιδεινωθούν με την κλιματική αλλαγή η οποία θα διευρύνει την εξάπλωση του κινδύνου προσβολών από έντομα και την αυξανόμενη ανθεκτικότητα στα διαθέσιμα εντομοκτόνα.

«Η Syngenta είναι ηγέτης στην προώθηση της βιώσιμης γεωργίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Lavie Bio στην καινοτομία βιοελέγχου και φέρνουμε νέους τρόπους δράσης στην εργαλειοθήκη των καλλιεργητών για την καταπολέμηση της ανθεκτικότητας στα έντομα», δήλωσε η Camilla Corsi, Παγκόσμια Επικεφαλής Έρευνας της Syngenta Crop Protection. . «Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευση της Syngenta να συνεργάζεται με εταιρείες αιχμής γεωργικής τεχνολογίας, συγχωνεύοντας ψηφιακές και πειραματικές προσεγγίσεις για την επιτάχυνση και τη διαφοροποίηση της καινοτομίας».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Syngenta, έναν παγκόσμιο ηγέτη στην αγροτική καινοτομία», δήλωσε ο Amit Noam, CEO της Lavie Bio. «Και οι δύο εταιρείες μοιράζονται μια αμοιβαία δέσμευση για βιώσιμη γεωργία και μαζί, στοχεύουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό βιοεντομοκτόνο. Οι μοναδικές υπολογιστικές δυνατότητες της Lavie Bio και η τεράστια εμπειρία της Syngenta στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση καινοτόμων προϊόντων καθιστούν αυτή τη συνεργασία σημαντική. Ανυπομονούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε το αμοιβαίο καθήκον της διαχείρισης των εντόμων στη γεωργία». 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία