Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ραντεβού για υψηλότερα δίνουν οι τιμές στο ελαιόλαδο

Λίγη και περιζήτητη πριν καν βγει από το ελαιοτριβείο η εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου, όπως αποκαλύπτει το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου μαζί με δύο περιοδικά, το Fresher και τη Μελισσοκομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προπληρώνεται από τοπικούς παραλήπτες ακόμα και με 5 ευρώ το κιλό.

Ραντεβού για υψηλότερα δίνουν οι τιμές στο ελαιόλαδο

14
0

Την ίδια ώρα, το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου προβλέπει μείωση παραγωγής άνω του 30% στην Ελλάδα και οριακή αύξηση παγκοσμίως. Η εικόνα αυτή δεν δικαιολογεί την προσπάθεια πίεσης των τιμών παραγωγού από το ιδιωτικό εμπόριο, που σπέρνει φήμες για εισαγωγές.

Αναλυτικότερα, μια ισχυρή μείωση της παραγωγής ελαιολάδου στους 230.000 τόνους αναμένεται για την Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ελαιολάδου. Την ίδια ώρα, σημαντική ανάκαμψη της παγκόσμιας παραγωγής ελαιολάδου εξαιτίας της επιστροφής της ισπανικής σοδειάς σε φυσιολογικά επίπεδα, προβλέπει για την εμπορική περίοδο 2013-2014 ο IOC.

Εν τω μεταξύ, ειδικά σε περιοχές της χώρας μας που παρουσιάζουν μείωση της παραγωγής έως και κατά 60% (Κρήτη και δυτική Μεσσηνία) οι τοπικοί ελαιουργοί, που ποντάρουν κάθε χρόνο στο υψηλής ποιότητας ελληνικό προϊόν είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν όσο-όσο από τους παραγωγούς.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη νέα σεζόν στο ελαιόλαδο και τα στοιχεία από την εγχώρια και  τη διεθνή αγορά, στην εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία