Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σε απόσταση αναπνοής από τα 5 ευρώ διαμορφώνεται η αγορά στο αγουρέλαιο

Με θετικούς οιωνούς µπαίνουν στα λιοστάσια οι ελαιοπαραγωγοί, αφού για τιµές εκκίνησης στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πάνω από τα 3,60 ευρώ προϊδεάζουν οι πρώτες πράξεις στο Αγουρέλαιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Το οποίο ξεκινά πάντοτε µε εµπορική τιµή, τουλάχιστον 1 ευρώ υψηλότερη από αυτές του συµβατικού.

Σε απόσταση αναπνοής από τα 5 ευρώ διαμορφώνεται η αγορά στο αγουρέλαιο

7
0
Τον τόνο στη φετινή ελαιοκοµική σεζόν δίνει η Λακωνία µε τον Αγροτικό Συνεταιρισµό Αγίων Αποστόλων, οι δηµοπρασίες του οποίου αποτελούν βαρόµετρο για τις τιµές ελαιολάδου στην Ελλάδα και η συµφωνία µε την εταιρεία «Άλτα Μαρέμα» για διάθεση προϊόντος στην ιταλική αγορά.

Το deal, σύµφωνα µε πληροφορίες, αφορά προϊόν που θα παραχθεί στα συνεταιριστικά ελαιουργεία Βατίκων Λακωνίας το χρονικό διάστηµα από τις 28 Σεπτεµβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου, χωρίς να προσδιορίζεται η ποσότητα, µε τιµή στα 4,60 ευρώ το κιλό

Την περσινή χρονιά, οι ποσότητες της πρώιµης αυτής κατηγορίας ελαιολάδου που βγαίνει από µη ώριµο καρπό και παρήχθησαν στη χώρα µας ήταν πολύ περιορισµένες, σύµφωνα µε όσα αναφέρει στην Agrenda στέλεχος της ελαιουργικής εταιρείας «Γιαννόπουλος» από τη Μεσσηνία, ενώ πρόπερσι η τιµή ξεκίνησε από τα 3,50 ευρώ ανά κιλόΥψηλή διατροφική αξίαΑν και η παραγωγή γίνεται σε περιορισµένη κλίµακα στην Ελλάδα εδώ και λίγα χρόνια, όλες οι ποσότητες είναι περιζήτητες, καθώς το προϊόν διακρίνεται για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, µε αποτέλεσµα ν’ απευθύνεται σε απαιτητικές αγορές του εξωτερικού για φαρµακευτική χρήση αλλά και βρώση σε γκουρµέ εστιατόρια  της Ιταλίας, των ΗΠΑ και της Αγγλίας

Ποικιλίες που δίνουν Αγουρέλαιο στο νοµό Λακωνίας είναι η Αθηνοελιά και στη Μεσσηνία η Κορωνέϊκη, ενώ σύµφωνα µε τους ειδικούς τα πλεονεκτήµατα των παραγωγών που δίνουν ελιές άγουρες στα ελαιουργεία είναι αρκετά.

Πρώτον, γιατί όταν ο καρπός µαζεύεται πρώιµος δίνεται η δυνατότητα στο δέντρο να ξεκουραστεί και να έχει υψηλές αποδόσεις κάθε χρόνο, δεύτερον γιατί η συγκοµιδή γίνεται µέσα στο Σεπτέµβριο, άρα µέσα σε καλύτερες καιρικές συνθήκες µε αποτέλεσµα να εκµηδενίζονται οι πιθανότητες να υποστούν ζηµιές οι καρποί από παγετό, χαλάζι κ.λπ. άρα και το ρίσκο των αγροτών. Τρίτον, γιατί το προϊόν που παράγεται έχει εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά, αναγνωρισµένα µάλιστα σε παγκόσµιο επίπεδο, γεγονός που το καθιστά υπερ-όπλο για την εγχώρια ελαιοπαραγωγή και τους αγρότες.

Δείτε εδώ το δισέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία