Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

«Πέρασμα» στην ορεινή Ήπειρο

Καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης στον εναλλακτικό τουρισμό στην πόλη των Ιωαννίνων, εκπόνησε και υλοποιεί –για δεύτερη συνεχή χρονιά- το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το οποίο υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

1233-perasma-3

44
0

Οι σπουδαστές του προγράμματος εναλλακτικού τουρισμού, προετοιμάζουν κάθε χρόνο ένα project που έχει τη μορφή ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος/υπηρεσίας, έτοιμο προς διάθεση στην τουριστική αγορά. Ομάδα εκπαιδευόμενων, πτυχιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού, μαζί με τους εκπαιδευτές του προγράμματος, μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και αξιοποιούν τις γνώσεις του προγράμματος, δουλεύοντας για να αναδείξουν την περιοχή ενδιαφέροντος.

Για το φετινό κύκλο μαθημάτων, το project του εναλλακτικού τουρισμού έχει τίτλο «ΠΕΡΑΣΜΑ» και η πιλοτική του εφαρμογή θα γίνει το Σάββατο 1 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν το πρωί από την πόλη των Ιωαννίνων και θα καταλήξουν -μέσα από μια διαδρομή με διάφορες τουριστικές εμπειρίες- στην «Σαρακατσάνικη Στάνη» του Γυφτόκαμπου Ζαγορίου, όπου θα μαγειρέψουν με παραδοσιακές τεχνικές. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και να συμμετέχουν σε εργαστήριο υφαντικής, να κάνουν υπαίθριες δραστηριότητες, να συλλέξουν και να γευτούν βότανα και να κάνουν πεζοπορία σε μονοπάτι που καταλήγει στα ιστορικά γεφύρια Μίσιου και Κόκκορη.

Η σύνδεση όλων των προαναφερομένων δράσεων, οι οποίες είναι όλες βασισμένες στην τοπική παράδοση και ιστορία, θα δημιουργήσει μία ισχυρή και συνεπή «ιστορία» για τον τόπο, η οποία θα είναι ικανή να προσελκύει το επιθυμούμενο προφίλ επισκεπτών.

Ημερομηνία : Σάββατο 1 Ιουνίου

Ώρα συνάντησης: 8:30 π.μ.

Τόπος συνάντησης: Ακαδημία, Λ. Δωδώνης 4

Υπάρχει  περιορισμένος αριθμός θέσεων για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στη δράση.

Για δηλώσεις συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία