BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου Food Stories στις 10 Δεκεμβρίου

Στην εύφορη αρκαδική γη, η φύση και η γαστρονομία ενώνονται χάρη στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου -Peloponnese Food Stories | Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού- που φέρνει κοντά, για ακόμη μια φορά, τον κόσμο της πελοποννησιακής υπαίθρου με τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, με σκοπό να αναδείξει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα της Πελοποννησιακής γαστρονομίας

food_stories

18
0

Τοπικά, εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη την Αρκαδία, live μαγειρέματα και συνταγές από αναγνωρισμένους chefs, μυστικά μαγειρικής από τις γυναίκες Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, εργαστήρια μαγειρικής για τους μικρούς επισκέπτες και φυσικά ζωντανή μουσική, θα συνθέσουν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής στην Βυτίνα, σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να ξεδιπλώσει τον ποικιλόμορφο, γευστικό πλούτο και τα προϊόντα της περιοχής στο ευρύ κοινό.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Γορτυνίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Η τελευταία εκδήλωση για τo έτος 2023, προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κο Παναγιώτη Νίκα, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Γορτυνίας και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, να λάβει χώρα στη Βυτίνα, στην κεντρική πλατεία,  στις 10.12.2023 και ώρα 12:00 μμ. 

Η Βυτίνα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς  χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου και επιλογή εξόρμησης πολλών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας στους επισκέπτες πλούσιες εμπειρίες γαστρονομίας, πολιτισμού και επαφής με την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης και του όρους Μαινάλου.  

Η Ιστορία του φεστιβάλ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τα μυστικά της Πελοποννησιακής ελληνικής γης και των ανθρώπων της όπως διαμορφώνονται στο πέρασμα των αιώνων -από τα βάθη των μυθικών χρόνων έως σήμερα.

Από τους πλούσιους αμπελώνες της αρχαίας Κορινθίας και της Νεμέας έως τους ασημόφυλλους ελαιώνες της Μεσσήνης με το χρυσαφένιο τους λάδι, και από τους εύφορους οπωρώνες του Αργολικού κάμπου που απλώνονται πλάι στο θέατρο της Επιδαύρου έως τα έλατα του Αρκαδικού όρους Μαινάλου με το μαύρο μέλι τους και το λαξευμένο από τον Λακωνικό ήλιο πέτρινο κάστρο της Μονεμβασιάς όπου παρασκευάζεται το γλυκό κρασί Μαλβάζια, η Πελοπόννησος πρόσφερε από πάντα στους ανθρώπους της όλα τα βασικά αγαθά της ζωής. Κι εκείνοι, όχι χωρίς κόπο, αλλά με περισσή ευγνωμοσύνη, στηριζόμενοι σε αυτήν την ευλογημένη πρώτη ύλη, έπλεξαν το βιος τους, τις περίτεχνες παρασκευές των τροφών και των ποτών τους, τα χωριά, τις γιορτές και τον πολιτισμό τους.

Φέτος σας καλούμε να γίνετε μέρος αυτού του πολιτισμού μέσα από το δεύτερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και να περιηγηθείτε μαζί μας στο μωσαϊκό των τόπων, των γεύσεων και των ανθρώπινων ιστοριών της Πελοποννήσου. Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, μικρές pop-up δράσεις ξεπηδούν σε πόλεις και χωριά, σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, σε τοποθεσίες φυσικού κάλλους και άγνωστα σημεια ενδιαφέροντος από άκρη σε άκρη της Πελοποννησιακής γης προσκαλώντας σας σε μια αυθεντική εμπειρία γεύσης και πολιτισμού.

Ακολουθήστε μας σε ένα βιωματικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που θα καταναλώνονται επί τόπου, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας με οδηγούς τοπικούς σεφ αλλά και γλέντια, μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκδρομές σε τοπικούς παραγωγούς, δράσεις για το ευ ζειν, αγορές και εκθέσεις τοπικών βιολογικών προϊόντων και βέβαια πολλά κεράσματα και αναπάντεχες εκπλήξεις.

Με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά Περιφερειακή Ενότητα που θα λειτουργεί ως κόμβος/ hub (Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία), το φεστιβάλ Peloponnese Food Stories θα ξεδιπλώνει από εκεί το πλέγμα των δραστηριοτήτων του σε μια δομημένη διαδρομή-αφήγηση σε επιλεγμένα σημεία της γύρω περιοχής για μία ολόκληρη ημέρα και νύχτα. Ξεκινήστε συνομιλώντας με τους εκπροσώπους των τοπικών αγροτοδιατροφικών συνεταιρισμών και γαστρονομικών γιορτών αλλά και με τους παραγωγούς των φημισμένων ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων της εκάστοτε περιοχής. Και καταλήξτε συνδαιτυμόνας τους μαζί με άλλους επισκέπτες, δημοσιογράφους, ειδικούς της γαστρονομίας αλλά και τοπικούς παράγοντες σε κάποια μαγευτική απομακρυσμένη αγροικία για ένα υπαίθριο συμπόσιο με την αίσθηση αυθεντικού κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία