Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Ελασσόνα και Λιβάδι καθιερώνουν άνω του ευρώ τιμές στο πρόβειο

Έπειτα από την κατάκτηση της κορυφής του ενός ευρώ στην τιμή του πρόβειου γάλακτος, με τη συμφωνία που έκλεισε προς τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο Συνεταιρισμός στο Λιβάδι Ολύμπου, ακολούθησε με νέα συμφωνία στο 1,02 ο Συνεταιρισμός ΓάλαΕλάςς που εδρεύει στην Ελασσόνα Λάρισας.

06_11

Γιάννης Πανάγος

3625
3

Συγκεκριμένα ο Συνεταιρισμός ΓάλαΕλάςς, συμφώνησε, για την νέα γαλακτοκομική χρονιά, να παραδώσει μέχρι στιγμής ποσότητες της τάξεως των 7 χιλιάδων τόνων πρόβειου γάλακτος στην τιμή των 1,02 ευρώ ανά κιλό γάλακτος, στις καινούργιες εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Ήπειρος ΑΕΒΕ στην Ελασσόνα και στην Γαλακτοβιομηχανία Μπίζιος Α.Ε.

Αυτές οι συμφωνίες δείχνουν την τάση της αγοράς γάλακτος σε όλη την Ελλάδα, τον δρόμο για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας στους κτηνοτρόφους και γενικότερα στον κλάδο, ειδικά μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια.

 

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

 
Έγραψε το ένα ευρώ στο πρόβειο γάλα μετά τη συμφωνία του συνεταιρισμού Λιβαδίου με τον Κολιό

Ως ενδιαφέρουσα κατάκτηση νέας κορυφής στην τιμή του πρόβειου γάλακτος, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η συμφωνία που έκλεισε τα τελευταία 24ωρα ο ισχυρός κτηνοτροφικός συνεταιρισμός που έχει βάση το Λιβάδι Ολύμπου.

Όπως ενημέρωσε την Agrenda και το Agronews ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Κώστας Τσανούσας, οριστικοποιήθηκε τελικά η συμφωνία που κυοφορούνταν εδώ και μέρες και προβλέπει την διάθεση του συνόλου της παραγωγής γάλακτος του συνεταιρισμού που υπολογίζεται σε 10 εκατομμύρια κιλά, στη γαλακτοβιομηχανία Κολιός.

Η συμφωνία προβλέπει τιμή 1 ευρώ το κιλό για το πρόβειο γάλα της νέας γαλακτοκομικής περιόδου και 0,65 ευρώ το κιλό για το γίδινο. Σημειωτέον ότι η περισυλλογή του γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη και έξοδα της γαλακτοβιομηχανίας.

Η παραπάνω συμφωνία δίνει νέα ώθηση στις τιμές παραγωγού, καθώς είναι η υψηλότερη τιμή που έχει συμφωνηθεί για το πρόβειο γάλα της νέας περιόδου και έρχεται να επιβεβαιώσει τον ανταγωνισμό που υπάρχει από την πλευρά των τυροκομομικών επιχειρήσεων και γαλακτοβιομηχανιών της χώρας για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερου γάλακτος.

Η αυξημένη ζήτηση έχει να κάνει, τόσο με το ενδιαφέρον των διεθνών κυρίως αγορών για το προϊόν της φέτας, όσο και με τη θεσμική θωράκιση της διαδικασίας παρασκευής της φέτας και του περιορισμού του φαινομένου παρασκευής φέτας από εισαγόμενο γάλα.

Σημειωτέον ότι στις αρχές του μήνα η Agrenda είχε αναφερθεί στην επικείμενη συμφωνία του Συνεταιρισμού Λιβαδίου με τον Κολιό αναφέροντας:

Καρφώνει το ένα ευρώ στο Λιβάδι Ολύμπου η μάχη για το πρόβειο

Στο Λιβάδι Ολύμπου μεταφέρεται αυτές τις μέρες το ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση της τιμής στο πρόβειο γάλα. Η ζήτηση παραμένει μεγάλη, από το Λιβάδι έχουν περάσει φέτος όλοι οι γνωστοί τυροκόμοι και γαλατάδες και όπως λέγεται από πολλούς πιθανότατα θα αποτελέσει τον σηματωρό για το επίπεδο στο οποίο θα κινηθούν τη νέα γαλακτοκομική περίοδο οι τιμές στο πρόβειο γάλα. Ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός Λιβαδίου Ολύμπου διαθέτει κάθε χρόνο περί τα 10 εκατομμύρια κιλά γάλα κορυφαίας ποιότητας, το οποίο καλοβλέπουν όλα τα τυροκομεία φέτας που τιμούν τη δουλειά τους. Πέρυσι το γάλα του συνεταιρισμού είχαν μοιρασθεί δύο γνωστές τυροκομικές επιχειρήσεις, ενώ φέτος πιο κοντά να πάρει όλο το γάλα φαίνεται να είναι ο Κολιός, καθώς δείχνει διατεθειμένος να προσφέρει το πολυθρύλητο ένα ευρώ στη βάση του οποίου διαπραγματεύονται το προϊόν τους τα μέλη του συνεταιρισμού.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

27-09-2020 20:25TT

1.02 ο Συνεταιρισμός της Ελασσόνας, αντίστοιχης δυναμικότητας, παραδοτέο σε εργοστάσιο της περιοχής, οργάνωση χρειάζεται, νομίζω πως οι συνεταιρισμοί καλύπτονται με εγγυητική τραπέζης εκδοθησα από τον αγοραστή, με ύπαρξη συμβόλαιου, δεν γίνεται η δουλειά στον αέρα και με το στόμα.

Απάντηση

26-09-2020 15:54Κώστας

Μόνο μια πόρτα για την διάθεση του προϊόντος ; Μέγιστο σφάλμα. Επειδή στην περίπτωση ξαφνικής έλλειψης ρευστότητας από τον αγοραστή , θα κλείσουν πολλά μαντριά. Εύχομαι να μη επιβεβαιωθεί η παροιμία. Όποιος θέλει τα πολλά , χάνει και τα λίγα. Και επειδή θα με πείτε γρουσουζη , θα ομολογήσω πως χάρηκα τρομερά πολύ για το ένα ευρώ. Τόσο πολύ , που αγνόησα την παροιμία των Άγγλων. Η οποία λέει υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία