BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Προσεγγίζει τα 8 ευρώ αυτό το Πάσχα η τιμή παραγωγού στο αρνί

Εδραιώθηκε σε τιµές άνω των 7 ευρώ το κιλό η αγορά αµνοεριφίων την εβδοµάδα που πέρασε, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η τιµή οδεύει προς τα 7,50 ευρώ για τα αρνιά και πλέον οι κτηνοτρόφοι εκτιµούν ότι µέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα, θα γίνουν πράξεις ακόµα και πέριξ των 8 ευρώ το κιλό.

21_pin_16

Πέτρος Γκόγκος

646
4

Η πρόοδος αυτή των τιµών στα αµνοερίφια ήταν αναµενόµενη, αφού πέραν των περιορισµένων ποσοτήτων που ήταν διαθέσιµες στην αγορά, οι κτηνοτρόφοι είχαν να διαχειριστούν και τα αυξηµένα κόστη στις ζωοτροφές. Για τις επόµενες ηµέρες, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, αναµένεται ότι οι τιµές θα κρατήσουν τα επίπεδα αυτά, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις εµπόρων που προκειµένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και για να µην χάσουν πελάτες, δεν αποκλείεται το ενδεχόµενο να αγοράσουν σε ακόµα υψηλότερα επίπεδα τιµών.

Υπενθυµίζεται ότι οι τιµές ξεκίνησαν περί τα 5 ευρώ το κιλό στις αρχές Απριλίου µε την πορεία κορύφωσής τους να τοποθετείται στο διάστηµα πριν από το Καθολικό Πάσχα.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

26-04-2021 15:07Αρχοντη

Δημήτρη άμα έχεις αρνια κατσίκια και δεν έχεις εμπορα να στα πληρώσει πάνω από 7ευρω πες μου να σου δώσω τηλέφωνο να τα σφάξεις δεν είναι πιπίλα αρχοντη από Κοζάνη

Απάντηση

26-04-2021 00:01Δημήτρης

Ακούω 8 ακουω 7 εμείς που ζούμε βρε παιδιά; τέρμα η πιπίλα οποίος έχει στοιχεία φωτοτυπίες και δημοσιότητα. Τα αρνιά φέτος έχουν περίπου 4 ευρώ ζων βάρος και έως 6.5 ευρώ κρέας αναμενόμενο κατε εμέ γιατί το Πάσχα φέτος είναι αργά πρώτο και δεύτερον γιατί οι τιμές στις ζωοτροφές είναι πολύ ανεβασμένες και για όσους δεν γνωρίζουν ένας κτηνοτροφος δεν τον συμφέρει να έχει 100 αρνιά που βγαίνουν από 15 έως 10 κιλά κρέας άρα τα περισσότερα από αυτά είναι αποκομενα δηλ δεν είναι γάλακτος με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Τα περισσότερα είναι παχυνσης έτσι λοιπόν και με συνάρτηση της υψηλές τιμές των ζωοτροφών αυτήν η αύξηση είναι αναμενόμενη τώρα ποιος κάνει παχυνση; φυσικά τα κρεοπωλεία αυτοί που διαμορφώνουν τις τιμές είναι αυτοί που κάνουν την παχυνση.( Ετσι για να μιλάμε ειλικρινά).

Απάντηση

24-04-2021 13:33Αγρότης

Υπάρχουν βέβαια και κάποια διαθέσιμα αρνιά από κτηνοτρόφους,τα οποία θα πληρωθούν καλά. Είναι όμως λιγοστα. Δεν δικαιολογείται κατ'εμε, κάποιος που έχει πρόσβαση σε παραγωγούς,να μην αγοράζει απευθείας από εκεί αγροτικά και κτηνοτροφικά παράγωγα. Καλή Ανάσταση σε όλους

Απάντηση

24-04-2021 13:29Αγρότης

Ωραία τα 8 ευρώ, τα χρήματα όμως θα πάνε και πάλι στους κρεοπώλες, οι οποιοι έχουν γεμίσει τους σταύλους τους με αρνιά αγορασμενα κάτω από δύο ευρώ ζων βάρος το προηγούμενο διάστημα και τώρα θα πουλήσουν πάνω από έντεκα ευρώ με δικαιολογία την υψηλή τιμή παραγωγού. Και κλασικά ο παραγωγός έχει πάρει ψίχουλα και ο καταναλωτής θα αγοράσει πανάκριβα. Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία