BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Ένας τρόπος που «βαπτίζονται» ελληνικά τα αμύγδαλα Αφγανιστάν

Κάτι τρέχει με το ελληνικό αμύγδαλο, καθώς, η εγχώρια παραγωγή συνεχώς μειώνεται, κυρίως λόγω των διαδοχικών ετών ζημιάς που καταγράφονται στη συγκεκριμένη καλλιέργεια σε πολλές περιοχές εξαιτίας παγετού και δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ την ίδια στιγμή οι ποσότητες που φθάνουν στην αγορά συνοδευόμενες μάλιστα από παραστατικά «εγχώριας παραγωγής» δείχνουν πολλαπλάσιες αυτών που δικαιολογούνται από τα πραγματικά δεδομένα.

ta-futika-proionta-mpainoun-sto-mikroskopio

602
2

Οι πληροφορίες θέλουν την λειτουργία πολλών υπόγειων καναλιών, με κύριο αντικείμενο τις εισαγωγές αμυγδάλου, τα οποία έχουν αναγάγει σε επιστήμη την μετονομασία της προέλευσης του προϊόντος, παρουσιάζοντάς τα ως ελληνικά.

Η αλήθεια είναι ότι το ταγκό της σωστής μενονομασίας του αμυγδάλου χρειάζεται δύο για να λειτουργήσει και προς διευκόλυνση αυτής της διαδιδικασίας, υπάρχει ένα είδος «διευκόλυνσης» και από καλοθελητές στις τάξεις των παραγωγών.

Γνώστες της κατάστασης υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα αμύγδαλα αυτό τον καιρό να έρχονται από το Αφγανιστάν, όπου και καταγράφεται η χαμηλότερη τιμή παραγωγού παγκοσμίως. Στη συνέχεια βέβαια αποκτούν «εθνική ταυτότητα» με μικρές αγορές από Έλληνες παραγωγούς. Οι εν λόγω συμβαλλόμενοι, παρότι δεν διαθέτουν στην πραγματικότητα αξιόλογη παραγωγή, έχουν πάντοτε τη δυνατότητα να δηλώνουν αξιόλογες πωλήσεις προϊόντος, φυσικά σε υποτυπώδη τιμή, έτσι ώστε να μην προκύπτει και σοβαρό αντικείμενο φορολογίας.

Με «τεκμήριο» τα φουσκωμένα τιμολόγια αγοράς από τους Έλληνες παραγωγούς, οι διακινητές, εισαγωγείς κατά βάση του προϊόντος, έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν σχεδόν το σύνολο των διακινούμενων ποσοτήτων σαν ελληνικά αμύγδαλα, συχνά δε, με αναφορά σε συγκεκριμένες περιοχές (Βόλου, Ελασσόνας, Συκουρίου, Καβάλας κ.α.). Μ’ αυτή την τακτική είναι φυσικό πως η εγχώρια αγορά και ειδικότερα η τιμή για τον Έλληνα παραγωγό αμυγδάλου δεν μπορεί… να σηκώσει κεφάλι.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

02-04-2021 18:42Σταύρος

Αελ αφού με ένα βαρβάτο γρηγορόσημο θα σου ευχηθούν "και καλές δουλειές!!"

Απάντηση

01-04-2021 21:22Αελ

Και που είναι οι κοιμησμενη τελωνειακοί υπάλληλοι,να τα δηλωσουν,!!!!????απλά δεν γίνεται έλεγχος ,,οις βάρος των δικών μας αγροτων ,,είπαμε οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπελωσκυλα,αλλά δεν φταίνε αυτοί ,δεν υπάρχει κράτος γιατί απλά αυτοί που ψηφίζονται κητανε το τομάρι τους,δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη !!!!!!! Δεν υπάρχει σοβαρός πολιτικός,είναι ολλοι εφετζιδες. Να δούμε ποιος θα νοιαστοι για την ΕΛΛΆΔΑ!!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία