Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Φροντίδες και λίπανση ελιάς στην εκπαίδευση της Ο.Ε.Φ. ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση παραγωγών της Ο.Ε.Φ. ΜΟΝΟΠΑΤΙ την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στο πλαίσιο της δράσης Γiii: «Κατάρτιση των παραγωγών σε νέες τεχνικές καλλιέργειας» του τριετούς Προγράμματος Εργασίας στο πλαίσιο των Καν (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 για τα έτη 2015-2018.

Φροντίδες και λίπανση ελιάς στην εκπαίδευση της Ο.Ε.Φ. ΜΟΝΟΠΑΤΙ

1
0
Τα θέματα που καλύφθηκαν ήταν τα εξής:

  • Εφαρμογή εναλλακτικών τεχνικών κλαδέματος & επαναχρησιμοποίηση υπολειμμάτων κλαδέματος μετά την επεξεργασία
  • Εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων λίπανσης-λήψη απαραίτητων μέτρων φυτοπροστασίας

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία AGRON AE–Γεωπονικές Υπηρεσίες, που είναι ανάδοχος της συγκεκριμένης δράσης με εισηγήτρια από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν παραγωγοί–μέλη της Ο.Ε.Φ. ΜΟΝΟΠΑΤΙ οι οποίοι έθεσαν μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα θέματα που αναλύθηκαν από την εισηγήτρια λαμβάνοντας εύστοχες απαντήσεις για βέλτιστες νέες τεχνικές καλλιέργειας και μεθόδους λίπανσης ελαιοδέντρων.

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους συμμετέχοντες, αν και ήταν αρχικά προγραμματισμένο, να μεταβούν σε επιλεγμένο ελαιώνα για την επίδειξη εφαρμογής εναλλακτικών τεχνικών κλαδέματος, ωστόσο το οπτικό υλικό το οποίο ήταν διαθέσιμο κατά την παρουσίαση και το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο διανεμήθηκε στους παραγωγούς ήταν κατατοπιστικό.

Η εκπαιδευτική διαδικασία ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στους στόχους και τις προσδοκίες των παραγωγών, όπως διαπίστωσαν οι διοργανωτές από τις απαντήσεις των παραγωγών σε ερωτηματολόγια που διανεμήθηκαν και συμπληρώθηκαν στο τέλος της παρουσίασης, για την αξιολόγηση της εκπαίδευσης.

Η εταιρεία AGRON AE–Γεωπονικές Υπηρεσίες, ευελπιστεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ότι θα έχει την ευκαιρία να διοργανώσει στο μέλλον και άλλες παρόμοιες εκπαίδευσεις για διάφορα αντικείμενα που αφορούν την ελαιοκαλλιέργεια στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης του προγράμματος εργασίας της Ο.Ε.Φ. για τα έτη 2015-2018.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία