BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ανοιχτή τιμή 18 λεπτά το κιλό έγραψε το κοντέρ, με τα 21 να μοιάζουν ταβάνι

Στα 18 λεπτά ανοιχτή τιμή ξεκίνησε να πωλείται στη Θεσσαλία το σκληρό σιτάρι. Άρχισαν να αγοράζουν οι μεγάλοι παίχτες, κόβοντας επιταγές για 18 λεπτά το κιλό τιμή ημέρας και αφήνοντας, όπως επιβάλλεται με τη ρύθμιση Θάνου, ανοιχτή την τιμή για αργότερα.

sithra_ryzi

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

20
0

Γενικά επικρατεί, ίσως εσφαλμένα, αισιοδοξία στους παραγωγούς στη Θεσσαλία, καθώς η μεγάλες στρεμματικές αποδόσεις που πέτυχε φέτος το σκληρό, θα τους ανταμείψει, έστω και με τα 18 λεπτά, ενώ υπάρχει η αίσθηση πως θα ανέβει η τιμή, με τις φήμες που προκύπτουν στην αγορά όμως να μην αφήνουν περιθώρια για πάνω από 21 λεπτά.

Παρότι όμως το εισόδημα των αγροτών μπορεί να τους ικανοποιήσει λόγω απόδοσης, οι τιμές αυτές δεν ανταποκρίνονται στην παγκόσμια κατάσταση. Στην Ευρώπη, εκτός από τα καιρικά φαινόμενα που έχουν ρίξει την ποσότητα παραγωγής σκληρού, τα αρκετά μειωμένα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν, είχαν ανεβάσει τις προσδοκίες για τις φετινές τιμές στην Ελλάδα. Φαίνεται όμως, πως προτάσσοντας το μικρόκοσμο της χώρας μας, όπου η παραγωγή πήγε καλά, οι αγοραστές σφυρίζουν αδιάφορα για τη μικρή παγκόσμια παραγωγή, κρατώντας χαμηλά τις τιμές σε μια χρονιά που η προσφορά στο εξωτερικό θα είναι πολύ μικρότερη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία