Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Στα 46 λεπτά το σύσπορο στο Μάρκου

Ανοίγουν μέρα με τη μέρα τα χαρτιά τους οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις στον τομέα του βάμβακος, όπου πρώτη φορά τέτοια εποχή τα βαμβάκια διακινούνται ακόμη με ανοιχτές τιμές.

Από τις ελπίδες για 45 λεπτά το κιλό στον αγώνα για το  40αρι το βαμβάκι

17
0

Τις τελευταίες ώρες έδωσαν το στίγμα τους τα εκκοκκιστήρια Μάρκου που διαθέτουν εκκοκκιστικές μονάδες στη Θεσσαλία και στη Βοιωτία και διατηρούν ιδιαίτερα σημαντική  θέση στον κλάδο.  Η τιμή που έκοψαν είναι στα 46 λεπτά το κιλό στην πύλη του εκκοκκιστηρίου, δηλαδή παραδοτέο ή στα 43 λεπτά το κιλό στο χωράφι.

Μετά τα εκκοκκιστήρια ΒΙΟΛΑΡ των αδελφών Μάρκου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσουν και οι σχετικές ανακοινώσεις και άλλων εκκοκκιστικών επιχειρήσεων, δίνοντας τέλος στην αγωνία των βαμβακοπαραγωγών, που έχουν παραδώσει το προϊόν τους με ανοιχτή τιμή. Κι ενώ μέχρι σήμερα τα εκκοκκιστήρια δεν είχαν ανακοινώσει τιμές, τις τελευταίες ημέρες σε ορισμένες περιπτώσεις ακούγονταν προκαταβολές στα 37 λεπτά το κιλό. 

Η τιμή που θα δώσουν φέτος τα εκκοκκιστήρια, εν πολλοίς, θα «πατήσει» πάνω στο ζήτημα της ποιότητας, με δεδομένο ότι τα βαμβάκια είναι μεταβροχικά, παρά το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις η τιμή -σύμφωνα με τους παραγωγούς- δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία