Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Προσπάθεια για τα 60 σεντς ανά λίµπρα στο βαµβάκι

Οι αγορές των Κινέζων µε αµερικανικά βαµβάκια έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην ανοδική πορεία του χρηµατιστηρίου τις τελευταίες εβδοµάδες

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

283
0

Ήταν βέβαια κρατικές αγορές και πολλοί ισχυρίζονται πως αποτελούν εργαλείο αποφόρτισης των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας στα πλαίσια της νέας διαµάχης λόγω κορωνοϊού. Παράλληλα η άνοδος έδιωξε από την αγορά και όσους είχαν ποντάρει στην πτώση. Όσο πλησιάζουµε στα 60 σεντς βλέπουµε τάσεις ρευστοποιήσεων. Στη φυσική αγορά τα κλωστήρια δεν είναι ένθερµοι αγοραστές υπό το φόβο περαιτέρω µείωση της κατανάλωσης το φθινόπωρο.

 

Οι διαπραγµατεύσεις για τη νέα σοδειά γίνονται πλέον γύρω από τα 3 σεντς ανά λίµπρα πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Η αβεβαιότητα όσον αφορά την κατάσταση στην Τουρκία σε συνδυασµό µε τις φτηνές προσφορές του βραζιλιάνικου προϊόντος στην Άπω Ανατολή, αναγκάζουν το ελληνικό βαµβάκι να εναρµονιστεί µε τα διεθνή επίπεδα τιµών. Φαίνεται δύσκολο για την ώρα να µπορούµε να πιάσουµε το έξτρα πριµ που πιάναµε έχοντας την Τουρκία και την Αίγυπτο πολύ κοντά µας. Ευτυχώς το χρηµατιστήριο φλερτάρει µε τα 60 σεντς ανά λίµπρα, ενώ παράλληλα το δολάριο διατηρείται ακόµα ισχυρό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία