BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ασυνήθιστα αναιµική η ζήτηση βάµβακος για την εποχή

Οι χρηµατιστηριακές τιµές βάµβακος πιέζονται ως αποτέλεσµα της γενικότερης πτώσης στα εµπορεύµατα (π.χ. πετρέλαιο) που προκαλεί ο εντονότερος φόβος της παγκόσµιας ύφεσης

papadogianis_M_2_2

1714
0

Νέα Υόρκη 

Για την ώρα στο βαµβάκι δεν έχουν µειωθεί σηµαντικά τα νούµερα της κατανάλωσης ίνας, εντούτοις αρκετοί αναλυτές επισηµαίνουν πως σε περίπτωση σοβαρής ύφεσης η ζήτηση για υφάσµατα θα µειωθεί σηµαντικά, οπότε και η κατανάλωση θα αναθεωρηθεί σηµαντικά χαµηλότερα. Παράλληλα, να µην ξεχνάµε πως η πρόσφατη ανάκαµψη του χρηµατιστηρίου έδωσε την ευκαιρία για ρευστοποιήσεις από πλευράς κερδοσκόπων.

Ελληνικη Αγορά

Βρισκόµαστε κοντά στη συγκοµιδή και η ζήτηση παραµένει υποτονική. ∆εν θυµίζει σε τίποτα αντίστοιχη εποχή παλαιότερων ετών, όταν βασικοί µας πελάτες πίεζαν για προσφορές και προτεραιότητα σε φορτώσεις µε το που εκκοκκιστεί το βαµβάκι. Άσχετα µε το τι θα κάνει το χρηµατιστήριο, η αναιµική ζήτηση εφόσον συνεχιστεί θα φέρει σίγουρα πίεση στο πριµ (βάση) επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Αναφορικά µε τα σύσπορα η αγορά έδωσε µια δεύτερη ευκαιρία περί των 95 λεπτών το κιλό, η οποία αξιοποιήθηκε αυτή τη φορά από ακόµα περισσότερους παραγωγούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία