Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ζήτηση για ελληνικό βαµβάκι από Τουρκία «γιοκ»

Η πολυαναµενόµενη αµερικανική έκθεση παγκόσµιας προσφοράς/ζήτησης βάµβακος δεν επηρέασε σηµαντικά τις χρηµατιστηριακές τιµές, παρότι ανακοινώθηκε µεγαλύτερη παραγωγή και µικρότερη κατανάλωση για τη νέα σεζόν, µε αποτέλεσµα τα τελικά παγκόσµια αποθέµατα να αυξηθούν.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_3

Γιάννης Παπαδογιάννης

3997
1

Αντιθέτως το χρηµατιστήριο πιέστηκε µαζί µε όλα σχεδόν τα χρηµατιστήρια αξιών και εµπορευµάτων, µόλις ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ τα νέα στοιχεία πληθωρισµού. Η πτώση του πληθωρισµού ήταν µικρότερη από αυτή που περίµεναν οι αναλυτές. Το βαµβάκι αναζητά έναν καταλύτη ώστε να αντιδράσει ανοδικά, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως υπερ-πουληµένο.

Τα τουρκικά κλωστήρια απορρόφησαν περίπου το 60% της περσινής µας σοδειάς (2021-2022) στηρίζοντας διαρκώς τη βάση/πριµ που λάµβανε το ελληνικό βαµβάκι επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Φέτος, τουλάχιστον για την ώρα, η ζήτηση από την Τουρκία είναι αναιµική, ενώ ακούγεται πως τουρκικά κλωστήρια κλείνουν/ακυρώνουν παλιότερα συµβόλαια, πληρώνοντας τις διαφορές τιµών, ισχυριζόµενοι πως δεν θα χρειαστούν άµεσα βαµβάκια. Το γεγονός αυτό είναι πιθανό να πιέσει το πριµ επί του χρηµατιστηρίου, µόλις γίνει διαθέσιµο το εκκοκκισµένο βαµβάκι. Οι µικρο-πωλήσεις στην Αίγυπτο δεν είναι αρκετές για να προσφέρουν στήριξη των τιµών µας.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-09-2022 14:56Τασος

Οι Τούρκοι ακυρώνουν παλαιά συμβόλαια πληρώνοντας την διαφορά γράφεις . Ποια είναι αυτή η διαφορά , για να εκτιμήσουμε και εμείς τα δικά μας συμβόλαια με τα εκκοκκιστήρια την ρήτρα ποινής όταν προκλεινουμε βαμβάκι και δεν το παραδεινουμε εξαιτίας της διαφοράς τιμής

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία