BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Χρηµατιστηριακή «χασούρα» και νέα χαµηλά για το βαµβάκι

Οι τιµές συνεχίζουν να σηµειώνουν νέα χαµηλά και οποιαδήποτε προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης αποδεικνύεται άκαρπη. Βασικός λόγος αποτελεί η ασταµάτητη συζήτηση περί παγκόσµιας ύφεσης στη νέα χρόνια.

papadogianis_M_4

Γιάννης Παπαδογιάννης

4085
1

Η πλειονότητα των χρηµατιστηρίων κατέγραψε απώλειες  και το βαµβάκι δεν είχε τη δύναµη να ξεφύγει από τις µαζικές πωλήσεις. Βέβαια πρέπει να σηµειωθεί πως η πτώση του ήταν ακόµα εντονότερη σε σχέση µε άλλα εµπορεύµατα, εξαιτίας της αναιµικής ζήτησης στη φυσική αγορά. Ιδιαίτερα µόλις χάθηκαν τα 80 σεντς ανά λιµπρα, η αγορά έκανε µια βουτιά στα χαµηλά της.

Φυσικά και υπάρχει απογοήτευση στον κλάδο, λόγω της εκτεταµένης πτώσης του χρηµατιστηρίου. Η ζήτηση παραµένει υποτονική, αλλά όχι νεκρή. Η αγορά του Πακιστάν απορρόφησε νέες ποσότητες ελληνικής σοδειάς, εντούτοις όντας ο µοναδικός αγοραστής (Τουρκία και Αίγυπτος είναι ανενεργές), κάθε φορά η τιµή την οποία προσέφεραν µειωνόταν. Ως αποτέλεσµα, το πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών πιέζεται κάθε εβδοµάδα και βρίσκεται πιο χαµηλά από τα 10 σεντς επί των τιµών ∆εκεµβρίου ‘22. Το δολάριο κρατιέται δυνατό, αλλά δεν αρκεί για να σβήσει τη χρηµατιστηριακή χασούρα.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-10-2022 15:08Σταύρος

Βρήκε ευκαιρία το καρτέλ να μασήσει

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία