Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Προσπάθεια συγκράτησης των τιµών σε περιβάλλον αναιµικής ζήτησης

Φτάνοντας στη λήξη των συµβολαίων Μαρτίου ‘23 η µεταβλητότητα εντάθηκε και τεστάραµε τα χαµηλά επίπεδα των 80 σεντς ανά λίµπρα, τα οποία και αποφύγαµε.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_18

Γιάννης Παπαδογιάννης

555
0

Νέα Υόρκη

Η πίεση που είδαµε οφείλεται, εκτός από τη γενικότερη πορεία των χρηµατιστηρίων (αξιών και εµπορευµάτων) και στην άνοδο του δολαρίου. Το αµερικανικό νόµισµα δείχνει να αποφεύγει την ισοτιµία του 1,10 έναντι του ευρώ και επιστρέφει δυναµικά προς το 1,06. Παράλληλα οι αναλυτές προσπαθούν να ερµηνεύσουν τη διαφαινόµενη µείωση των εκτάσεων µε βαµβάκια στις ΗΠΑ. Σύµφωνα µε πρόσφατη έρευνα, τα στρέµµατα µε βαµβάκι θα µειωθούν κατά 17%.

Ελληνική αγορά

Το χρηµατιστήριο δοκιµάζει τα χαµηλά του και οι εκκοκκιστές προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά τη βάση (χρηµατιστηριακό πριµ), χωρίς όµως να υπάρχει η ανάλογη ζήτηση. Οι µέχρι τώρα πωλήσεις δεν δηµιουργούν κάποιο άγχος ρευστοποίησης σε όσους έχουν στοκ,  παρά το ότι τα µηνύµατα από άλλες σοδειές δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι τιµές στα βραζιλιάνικα και αµερικανικά βαµβάκια γίνονται ολοένα πιο ανταγωνιστικές, ενώ δεν λείπουν καθυστερήσεις σε εκτελέσεις παλαιότερων συµβολαίων µε προορισµούς το Πακιστάν, την Αίγυπτο και τελευταία την Τουρκία (λόγω σεισµού).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία