Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Farming

Βιολογική καταπολέμηση της ευδεμίδας αμπέλου με το νέο EXPLOYO™ Vit από τη Syngenta

Η Syngenta Crop Protection, εταιρία – πρωτοπόρος στα βιολογικά σκευάσματα, και η M2i, κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας λύσεων φυτοπροστασίας που βασίζονται σε φερομόνες, επεκτείνουν τη συνεργασία τους και λανσάρουν στην αγορά το EXPLOYO™ Vit, μια νέα λύση συμβατή με βιολογικές πρακτικές που έχει ως βάση φερομόνη που βοηθά τους οινοκαλλιεργητές στη Γαλλία να διαχειριστούν αποτελεσματικά επιβλαβή παράσιτα σε αμπέλια που επηρεάζουν την ποιότητα και την απόδοση των σταφυλιών.

Syngenta-1-scaled

233
0

Η νέα τεχνολογία στοχεύει σε ένα από τα πιο επιζήμια παράσιτα για τους οινοπαραγωγούς, τον αμπελόσκωρο Lobesia botrana, ή -όπως είναι γνωστή στους έλληνες αμπελοκαλλιεργητές- ευδεμίδα της αμπέλου, ο οποίος τρέφεται με σταφύλια και μολύνει τις καλλιέργειες με βοτρύτη, έναν δυνητικά θανατηφόρο μύκητα που προκαλεί σήψη των αμπελιών.

Εξουσιοδοτημένο και πιστοποιημένο για βιολογική καλλιέργεια, το EXPLOYO™ Vit είναι βιολογικής προέλευσης και φυσικό. Μπορεί να ψεκαστεί απευθείας στα αμπέλια και παρέχει στους αμπελουργούς μεγαλύτερη ευελιξία για την καλύτερη διαχείριση της καλλιέργειας τους. Οι φερομόνες είναι φυσικές χημικές ενώσεις - διαβιβαστές ορμονών που ελέγχουν αποτελεσματικά τα παράσιτα παρεμβαίνοντας στις συμπεριφορές ζευγαρώματος τους και εμποδίζοντας την αναπαραγωγή τους. Πρόκειται για χημικές ουσίες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των εντόμων, δεν είναι όμως τοξικές για τα αυτά και είναι δραστικές σε εξαιρετικά χαμηλές δόσεις. Δεδομένου ότι οι φερομόνες είναι μη τοξικές και ειδικές για τα είδη, συμβάλλουν συμπληρωματικά στη διατήρηση της ποικιλομορφίας και της αφθονίας των εντόμων και των επικονιαστών (μέλισσες).

Οι οινοπαραγωγοί σε όλη τη Γαλλία θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από τη νέα και βιώσιμη λύση. Το κρασί αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα γεωργικά προϊόντα της Γαλλίας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 15% των γεωργικών εσόδων. Η Γαλλία παράγει το 16% του συνόλου του κρασιού που παράγεται παγκοσμίως ενώ περισσότερες από 300.000 θέσεις εργασίας στη χώρα συνδέονται με την παραγωγή και την πώληση κρασιού.

Μετά την κυκλοφορία στην αγορά στη Γαλλία, το EXPLOYO™ Vit θα κυκλοφορήσει σε πολλές οινοπαραγωγικές χώρες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, εν αναμονή της κατάλληλης ρυθμιστικής έγκρισης. Η τεχνολογία θα κυκλοφορήσει και στη Λατινική Αμερική με την επωνυμία LOBESIA Pro Spray®.

Ο Corey Huck, Επικεφαλής το τμήμα Global Biologicals στη Syngenta Crop Protection, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με την M2i είναι ένα ισχυρό παράδειγμα της δέσμευσής μας να είμαστε ο εκλεκτός συνεργάτης για κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας στον χώρο των βιολογικών προϊόντων. Δεσμευόμαστε να προωθούμε πρακτικές βιώσιμης γεωργίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε στους αμπελουργούς σε διαφορετικές αγορές ένα προϊόν που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των σταφυλιών και καταπολεμά τα βασικά παράσιτα του αμπελιού».

«Η M2i ανέπτυξε αυτήν την καινοτομία έχοντας κατά νου αποκλειστικά τον καλλιεργητή – αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας για να παρέχει ένα ουσιαστικά πιο φιλικό προς τον χρήστη ευέλικτο προϊόν», δήλωσε σχετικά ο Philippe Guerret, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της M2i. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τη συνεργασία μας με τη Syngenta να μπαίνει σε μια νέα φάση μέσω της κυκλοφορίας του EXPLOYO™ Vit. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να αξιολογούμε από κοινού και να διερευνούμε νέες ευκαιρίες προϊόντων μέσω των οποίων πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερη αξία στους αμπελοκαλλιεργητές».

Η σχετική ανακοίνωση της Syngenta  διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία