BACK TO
TOP
Farming

Ζημιές από παγετό στη Θεσσαλία, καταστροφές σε αμύγδαλα, οπωροφόρα

Μείον 3 βαθμούς Κελσίου έγραψε το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές του θεσσαλικού κάμπου αλλά και της Μακεδονίας το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη 30 Μαρτίου, με τους καλλιεργητές να γράφουν ήδη μεγάλες ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες και ειδικότερα σε αμυγδαλιές, μηλιές και πυρηνόκαρπα.

IMG_4743

6654
8

Πληροφορίες θέλουν στην περιοχή της Αγιάς να έχει σημάνει συναγερμός, όπως επίσης να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, η Ελασσόνα, τα Παρακάρλια, η περιοχή Συκουρίου και πιθανός ο Τύρναβος.

Ο παγετός έχει κάψει τα δένδρα που βρίσκονταν στο στάδιο της ανθοφορίας ή λίγο πριν την καρπόδεση και δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις η ζημιά να είναι ανεπανόρθωτη και να φθάνει το 100%. Οι μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν ήδη καταγράψει για δεύτερο βράδυ θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν, κάτι που υποχρεώνει τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ τις επόμενες ώρες να αναγγείλουν τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εκτίμηση της κατάστασης και για αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες γεωπόνων, οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην περιοχή του Συκουρίου τα ξημερώματα της Πέμπτης ήταν μείον 2,9 βαθμοί, με τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη να κάνει λόγο για ζημιές σε αμυγδαλιές και σε βερίκοκα, ροδάκινα.

Ανάλογη η εικόνα και σε άλλες περιοχές όπως η Ελασσόνα, όπου καταγράφηκαν ακόμη και -3,5 βαθμοί Κελσίου. 


Σχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

03-04-2023 22:50ΤΑΚΗΣ

βορεια πιερια κολινδρο παλιαμπελα μεγαλες ζημιες σε μπεμπεκο και κερασια...

Απάντηση

03-04-2023 09:12ΑΛΕΚΟΣ

και στην Κοζάνη

Απάντηση

31-03-2023 00:57Ανδρεας

Και στην Νάουσα ζημιές στα βερυκοκα

Απάντηση

31-03-2023 00:03Βασίλης

Και η ΠΙΕΡΙΑ αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τα βερίκοκα.

Απάντηση

30-03-2023 21:26Ζωη

Και στην περιοχή βοιου - Κοζάνης το θερμόμετρο έδειξε μείον - 4 . αντε να δούμε τι σημασία θα δώσουν. Γιατί νομίζω ότι οι προσπάθειες των ανθρώπων της περιοχής μου είναι αξιόλογες. Όπως βέβαια και κάθε άλλης περιοχής. Προσπαθούμε να δώσουμε μια δυναμική στον προτογενη τομέα που κατά τη γνώμη μου είναι η βάση της οικονομίας κάθε χώρας αλλά δυστυχώς τα προϊόντα μας δεν βρίσκουν την ανταπόκριση που θα έπρεπε. Εγω μπορώ να μιλήσω για τα αμύγδαλα και συγκεκριμένα για την περσινή χρονιά τα οποία όπως γνωρίζω είναι όλα στις αποθήκες και οι παραγωγοί τα κοιτάζουν. Οι προσπάθειες κάποιων ατόμων έχουν γίνει για να υπάρξουν δουλειές και να μην λέμε τη λέξη που την έχουμε όλοι βαρεθεί (ανεργία) αυτό ας το εκτιμησουν οι υπεύθυνοι και ας πραξουν ανάλογα.

Απάντηση

30-03-2023 21:03Παύλος

Ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλες περιοχές.. Ημαθία ,Πέλλα.

Απάντηση

30-03-2023 21:00Αμυγδαλοπαραγωγος. (το όνομα θα μας μείνει μονο)

Και στην περιοχή βοιου, Κοζάνης το θερμόμετρο έδειξε μείον - 4. Αντε να δούμε τη σημασία θα δώσουν στην περιοχή μας.

Απάντηση

30-03-2023 18:26Έλεος

Για την αλμωπια κουβέντα και εδώ τα ριμαξε τα δέντρα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές