BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Με μαζικές αγωγές απαντούν οι βιοκαλλιεργητές για τα απλήρωτα

Σε µια καλύτερη ροή κινούνται το τελευταίο διάστηµα οι πληρωµές των δικαιούχων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, νιτρικών και λοιπών αγροπεριβαλλοντικών µέτρων, µε τις πιστώσεις να αφορούν τώρα το 2013.

Με μαζικές αγωγές απαντούν οι βιοκαλλιεργητές για τα απλήρωτα

11
0

Το ζητούµενο, ωστόσο, είναι τα ποσά που φαίνεται να δικαιούνται οι παραγωγοί, µε χαρακτηριστικό παράδειγµα τους βιοκαλλιεργητές Λακωνίας, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «Με καθυστέρηση 3,5 ετών αναρτήθηκαν  οι καταστάσεις πληρωµών για το έτος 2013 «Βιολογική Γεωργία».

Για µία ακόµη φορά διαπιστώνουµε ότι έχουν πετσοκοπεί οι ενισχύσεις των δικαιούχων µε αποτέλεσµα οι αρµόδιοι να παίζουν µαζί µας».

Μάλιστα, κάνουν λόγο για σοβαρό θέµα, υπογραµµίζοντας ότι «το λογισµικό του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε πάλι το θαύµα του», ενώ έχουν ήδη καταθέσει την πρώτη αγωγή στον εισαγγελέα. Αποτέλεσµα αυτού, σύµφωνα µε τις πληροφορίες της Agrenda, ο Οργανισµός Πληρωµών να καλεί έναν έναν τους παραγωγούς που προσέφυγαν, προκειµένου να εξεταστεί αν µπορεί να γίνει κάποια «εσωτερική» διόρθωση και τελικά να αποσυρθεί η µήνυση.

Να σηµειωθεί ότι στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να ολοκληρωθούν οι εκκρεµότητες του 2012 και για όλους του 2013 πριν το τέλος του έτους. Άλλωστε, και ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου έχει κάνει λόγο για εξοφλήσεις στα αγροπεριβαλλοντικά 140 εκατ. µέσα στον ∆εκέµβριο.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό Αγρόκτημα στα περίπτερα όλης της χώρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία