BACK TO
TOP
Food insider

Πρεμιέρα στη λιανική κάνει η Damavand σε συνεργασία με τη Μινέρβα

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Damavand βρίσκεται η αύξηση της παραγωγικής της δυναμικής, με την προσθήκη νέων γραμμών στο εργοστάσιο της Καρδίτσας για την αύξηση της απορρόφησης ποσοτήτων βιομηχανικής ντομάτας κατά το προσεχές διάστημα.

Untitled-1_11

Γιώργος Λαμπίρης

231
0

«Επιδίωξή μας για να αυξήσουμε το συνολικό tonnage και ταυτόχρονα την απορρόφηση ποσοτήτων στο εργοστάσιο. Ήδη υλοποιούνται κάποιες εργασίες και τρέχει ο σχεδιασμός, ούτως ώστε την επόμενη χρονιά να είμαστε περαιτέρω ενισχυμένοι», αναφέρει σχετικά ο διευθυντής γεωπονικού τμήματος της Damavand, Βαγγέλης Βαγενάς.

Στόχος για το 2021 είναι η παραγωγή 3.000 τόνων ημερησίως και συνολικά περισσότερων από 110.000 τόνων, όταν ολοκληρωθεί επένδυση. «Ήδη υφίσταται αυξημένη ζήτηση για το προϊόν μας, ενώ έχουμε πελάτες που επιθυμούν να διευρύνουν τη συνεργασία τους μαζί μας», επισημαίνει σχετικά ο κύριος Βαγενάς.


Στους 90.000 τόνους η παραγωγή ντομάτας για το 2020 – Στόχος νέες συνεργασίες με παραγωγούς σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα

Η συνολική παραγόμενη ποσότητα του εργοστασίου της Damavand υπερέβη τους 90.000 τόνους φέτος, σε σύγκριση με τους 80.000 τόνους του 2019. To σύνολο των ποσοτήτων που παρήχθη έχει ήδη διατεθεί σε πελάτες της Damavand. Ταυτόχρονα, η αύξηση της παραγωγικότητας θα σημάνει την διεύρυνση των συνεργασιών με Έλληνες παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας. «Εκτός από τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις θα εντάξουμε και νέους παραγωγούς στο δυναμικό μας, από περιοχές της Ελλάδας με τις οποίες δεν διατηρούμε προς το παρόν συνεργασία. Έχουμε ήδη υλοποιήσει κάποιες κινήσεις με συνεργασίες στην περιοχή της Μακεδονίας, με καλλιέργεια περίπου 1.500 στρεμμάτων σε περιοχές όπως είναι τα Μάλγαρα. Επιδίωξή μας είναι να αναπτύξουμε παραγωγικές συνεργασίες σε χωριά των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λάρισας, τα οποία δεν δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ντομάτας, ενώ σύμμαχός μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η αρνητική πορεία του βαμβακιού κατά τη φετινή χρονιά». Ας σημειωθεί ότι η Damavand συνεργάζεται συμβολαιακά με περίπου 250 παραγωγούς. Πάγια στρατηγική της εταιρείας είναι να παρακινήσει και νέους παραγωγούς να προβούν στην καλλιέργεια ντομάτας, παρέχοντας κίνητρα στην τιμή, στην πληρωμή και ποντάροντας στην δυναμική της βιομηχανικής ντομάτας, καθώς οι τάσεις στον κλάδο καταγράφονται ανοδικές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η πρώτη συνέργεια της Damavand με τη Μινέρβα στην αγορά

Ας σημειωθεί ότι η Damavand προχώρησε πρόσφατα στην ανάπτυξη του πρώτου προϊόντος λιανικής σε συνέργεια με τη Μινέρβα – στην οποία έχει επίσης επενδύσει η Deca Investments όπως και στη Damavand - , τοποθετώντας στην αγορά τον τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης υπό την ετικέτα «Χωριό», σε μεταλλική συσκευασία χωρητικότητας 410 γραμμαρίων, το οποίο διατίθεται ήδη στο λιανεμπόριο.

Επιπλέον, φέτος διατέθηκαν οι πρώτες ποσότητες βιολογικής ντομάτας σε πελάτη της Damavand στη Σουηδία, όπου εστάλησαν περίπου 400 τόνοι προϊόντος, ενώ σημειώνεται ότι αποτελεί την πρώτη ελληνική εταιρεία που προβαίνει στην παραγωγή βιολογικής βιομηχανικής ντομάτας.

 

H Damavand σε αριθμούς

Πωλήσεις εξωτερικού

70%

 

Πωλήσεις εσωτερικού

30%

 

Κύκλος εργασιών

2019

2018

17,02 εκατ. ευρώ

15,01 εκατ. ευρώ

Καθαρά αποτελέσματα

2019

2018

-1,8 εκατ. ευρώ

-1,5 εκατ. ευρώ

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία