BACK TO
TOP
Food insider

Μακρύς δρόμος για την εξαγορά Καλλιμάνης από την τουρκική Dardanel

Μπορεί για τις τράπεζες ο προτιμητέος επενδυτής για την εξαγορά της άλλοτε κραταιάς εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων, Καλλιμάνης, με έδρα το Αίγιο να είναι η τουρκική Dardanel, ωστόσο έως και την τελική συμφωνία μεσολαβεί μακρύς δρόμος σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχουμε στην διάθεσή μας.

KLIMANIS

Γιώργος Λαμπίρης

103
0

Επί του παρόντος η διαδικασία απόκτησης των δανειακών υποχρεώσεων της Καλλιμάνης, οι οποίες ανέρχονται σε 47,8 εκατ. ευρώ – ομολογιακό δάνειο που έλαβε η εταιρεία το 2015 – βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τα νομικά τμήματα και οι αρμόδιες επιτροπές των τραπεζών να εξετάζουν όλες τις πιθανές παραμέτρους. Οι συγκεκριμένες δανειακές υποχρεώσεις σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και με βάση το συμφωνηθέν κούρεμα θα κατέλθουν σε έως και 7 εκατ. ευρώ.

Τέλος Φεβρουαρίου οι υπογραφές για τα δάνεια

Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι το μέτωπο που αφορά στα δάνεια θα έχει κλείσει έως το τέλος Φεβρουαρίου για να ακολουθήσει μία ακόμα μακρά διαδικασία που σχετίζεται με την διευθέτηση των λοιπών οφειλών της εταιρείας προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές κάτι που εφόσον τα πάντα εξελιχθούν ομαλά θα κλείσει έως το τέλος του 2021 με την υπογραφή της τελικής συμφωνίας. Έως τότε ωστόσο οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να είναι επιφυλακτικά, δεδομένου ότι προηγήθηκε το παράδειγμα της Pillarstone, η κίνηση της οποίας να εξαγοράσει προ τριετίας την επιχείρηση κατεψυγμένων έπεσε στο κενό.

Σε ό,τι αφορά την τουρκική Dardanel Onentas Gida Sanayi έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη. Απασχολεί 828 υπαλλήλους και ο τζίρος της το 2019 ανήλθε στα 73,66 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στη συσκευασία ψαρικών όπως είναι ο τόνος σε κονσέρβα καθώς και άλλων τροφίμων σε κονσέρβα όπως σαρδέλες, σκουμπρί, ενώ διαθέτει και κωδικούς όπως είναι οι κατεψυγμένες ψαροκροκέτες, κατεψυγμένες γαρίδες και σολωμός, συγγενείς προϊόντικές κατηγορίες με αυτές της Καλλιμάνης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία