BACK TO
TOP
Food insider

Τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ εξαγόρασε το CVC Capital

Έκλεισε το deal εξαγοράς μετοχών της Δωδώνη από τη CVC Capital Partners VII, αποτελώντας ένα ακόμα μεγάλο βήμα στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας μετά την εξαγορά της Δέλτα, έχοντας αποκτήσει τον όμιλο Vivartia.

dodoni_3

Γιώργος Λαμπίρης

126
0

Επί της ουσίας η υπάρχουσα ιδιοκτήτρια SI Foods θα συνυπάρχει με τη CVC Capital, με τη δεύτερη να αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών στη Δωδώνη.

Να σημειωθεί ότι όπως προβλέπει η συμφωνία η πλευρά της SI Foods θα παραμείνει εν ενεργεία σε επίπεδο μετοχικής συμμετοχής, έχοντας υπό την ευθύνη της τη διοίκηση της Δωδώνη, των θυγατρικών αλλά και των λειτουργιών της.

Στόχος της συμφωνίας είναι η ανάπτυξη προϊόντων στην κατηγορία των τυροκομικών, αλλά και σε παρεμφερείς κατηγορίες τροφίμων μέσω επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Ο Αλεξ Φωτακίδης, partner της CVC Capital

Το προφίλ της
CVC

H CVC Capital Partners διατηρεί γραφεία σε 23 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ. Σήμερα, τα κεφάλαια που διαχειριζεται η CVC είναι επενδυμένα σε περισσότερες από 90 επιχειρήσεις παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερους από 450.000 εργαζομένους.

Η Δωδώνη θυμίζουμε ότι διατηρεί υπό την ιδιοκτησία της εταιρείες όπως είναι η Unismack στον τομέα των σνακ, η εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων, Provet, αλλά και η Άρτεμις στα γεωργικά εφόδια.

Η «Δωδώνη», η οποία διατηρεί μονάδες στα Ιωάννινα, στη Θήβα και στην Κύπρο, συνεργάζεται με 5.500 παραγωγούς που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου, εξάγοντας τα προϊόντα της σε 50 χώρες. 

Εντός του 2019 ο κύκλος εργασιών της σημείωσε άνοδο 2% και ανήλθε στα 107,6 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου, από 105,7 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ άνοδο σημείωσαν και τα μεικτά κέρδη, τα οποία ανήλθαν στα 20,9 εκατ. ευρώ, από 20,2 εκατ. ευρώ τη χρονιά που προηγήθηκε. 

Και δεύτερο εργοστάσιο για χαλούμι στην Κύπρο.

Η Δωδώνη διατηρεί θυγατρικές εταιρείες στην Ολλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, ενώ το 2019 ξεκίνησε εμπορική δραστηριότητα και στην Κύπρο, όπου ετοιμάζει και δεύτερο εργοστάσιο για την παραγωγή χαλουμιού.

Η Δωδώνη σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών

2019: 107,6 εκατ. ευρώ

2018: 105,7 εκατ. ευρώ

Μεικτά κέρδη

2019: 20,9 εκατ. ευρώ

2018: 20,2 εκατ. ευρώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία