BACK TO
TOP
Food insider

Ταμείο καινοτομίας 2 εκατ. δολαρίων για τα ακτινίδια δημιουργεί η Zespri

Μια νέα πρωτοβουλία για τη χρηματοδότηση καινοτόμων βιώσιμων λύσεων έχει ξεκινήσει η Zespri International Limited, ο μεγαλύτερος έμπορος ακτινιδίων στον κόσμο, επενδύοντας ετήσιο κεφάλαιο ύψους 2 εκατ. δολαρίων.

36943_2_1202583_e

Βασιλική Μαντά

245
0

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου η εταιρεία Zespri ανακοίνωσε, τη δημιουργία μιας νέας πρωτοβουλίας με σκοπό την ενίσχυση της βιώσιμης καινοτομίας, γνωστή ως ZAG. Προσηλωμένη στον σκοπό της να βοηθήσει τους ανθρώπους, τις κοινότητες και το περιβάλλον σε όλο τον κόσμο να ευδοκιμήσουν μέσω της ευεργετικών ιδιοτήτων των ακτινιδίων, η ZAG θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αποστολή της εταιρείας. Ως εκ τούτου, το προβλεπόμενο ετήσιο ταμείο ύψους 2 εκατ. δολαρίων θα υποστηρίξει μελλοντικές πρωτοβουλίες καινοτομίας και παγκόσμιες στρατηγικές συνεργασίες που ενισχύουν την ικανότητα της Zespri να εκπληρώσει τον σκοπό της.

Σημειώνεται ότι το ZAG έχει σχεδιαστεί για την προσέλκυση καινοτόμων λύσεων προβλημάτων από όλο τον κόσμο που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για ακτινίδια.

Η Zespri αναζητά επίσης καινοτόμα, τολμηρά καθώς και ονειροπόλα άτομα προκειμένου να βοηθήσουν το έργο της εταιρείας να καινοτομήσει καλύτερα στη βιώσιμη γεωργία, την τεχνολογία, τον αυτοματισμό, τη συσκευασία, την αλυσίδα εφοδιασμού, τα logistics και τη βιομηχανία εκπαίδευσης.

«Έχουμε έναν πολύ ξεκάθαρο προσανατολισμό στη δημιουργία βιώσιμης μακροπρόθεσμης αξίας για τους καλλιεργητές μας και η ZAG θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε με άλλους καινοτόμους για να εξερευνήσουμε τρόπους για να το κάνουμε αυτό, βοηθώντας παράλληλα στην αποκατάσταση της φύσης και μεταφέροντάς μας σε ένα μέρος όπου η υγιεινή διατροφή είναι καθιερωμένη συνήθεια», δήλωσε ο Jiunn Shih, Chief Marketing, Innovation and Sustainability Officer. «Θέλουμε να είμαστε το ZAG που χρειάζεται το σύστημα τροφίμων. Οι φιλοδοξίες μας είναι μεγαλύτερες από τις δυνατότητές μας και έχοντας αυτό κατά νου, προσκαλούμε άλλους να συνεργαστούν μαζί μας για να βοηθήσουν στην επίλυση προκλήσεων που επηρεάζουν τους καρπούς μας και την ευημερία των ανθρώπων, των κοινοτήτων και του περιβάλλοντος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η ZAG θα υποστηρίξει έργα που επικεντρώνονται σε τέσσερις βασικές προτεραιότητες για τη Zespri:

  • Πρωτοβουλίες ευεργετικές για τα ακτινίδια οδηγώντας σε ανώτερη ποιότητα και αυξάνοντας την παραγωγικότητα των οπωρώνων.
  • Πρωτοβουλίες ωφέλιμες για τους ανθρώπους με την προώθηση της ευημερίας μέσω της κατανάλωσης ακτινιδίων.
  • Πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν το περιβάλλον προστατεύοντας και ενισχύοντας τη φύση.
  • Πρωτοβουλίες που προωθούν μια ακμάζουσα βιομηχανία ακτινιδίων, προς όφελος των καλλιεργητών και των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες ανήκουν.

Ως μία από τις κορυφαίες μάρκες φρούτων στον κόσμο, η Zespri συνεργάζεται με περίπου 4.000 καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο με σκοπό να φέρει υγιεινά και νόστιμα φρούτα σε περισσότερες από 50 χώρες και έχει θέσει μακροπρόθεσμους στόχους και στόχους βιωσιμότητας.

Ο Shih είπε ότι η ZAG θα ευθυγραμμιστεί στενά με το πρόγραμμα βιωσιμότητας της Zespri. «Ενώ σημειώνουμε σταθερή πρόοδο, όπως μια μείωση κατά πέντε τοις εκατό στις εκπομπές μας μέσω της βελτιωμένης χρήσης ναυλωμένων πλοίων, γνωρίζουμε ότι είναι νέοι συνεργάτες και λύσεις που θα ξεκλειδώσουν πραγματικά την αλλαγή», είπε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία