BACK TO
TOP
Food insider

Τέσσερα νέα σιλό και ξηραντήριο στις επενδύσεις του συνεταιρισμού ρυζιού Χαλάστρας

Επέκταση της δυναμικότητας των αποθηκευτικών του χώρων κατά 10 εκατ. κιλά, προσθήκη ενός ακόμη υπερσύγχρονου ξηραντηρίου, αλλά και εκσυγχρονισμό της γραμμής τυποποίησης ρυζιού σε συσκευασίες για το ράφι του λιανεμπορίου, μαζί με χώρους για γραφεία προωθεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρυζοκαλλιεργητών Α’ Χαλάστρας.

nea-silo-sunetarismos-ruziou

Λεωνίδας Λιάμης

22
2

Τέσσερα νέα σιλό, ξηραντήριο και ρομποτική μηχανή για μικρές συσκευασίες στις επενδύσεις του συνεταιρισμού ρυζιού Χαλάστρας

Το μπαράζ επενδύσεων της οργάνωσης έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται από τα τέλη του 2023, δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, μέσα από ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 50%.

«Κατασκευάζονται ήδη τέσσερα νέα σιλό, με δυναμικότητα 1,5 εκατ. κιλών το καθένα και μια αποθήκη με όλες τις προδιαγραφές να μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 4-5 εκατ. κιλά προϊόντος, καθώς και δύο σιλό αναμονής υγρού δυναμικότητας 500 τόνων έκαστο», είπε στην Agrenda ο Χρήστος Γκαντζάρας, πρόεδρος του συνεταιρισμού, συμπληρώνοντας πως με την προσθήκη των νέων υποδομών, η συνολική δυναμικότητα αποθήκευσης της οργάνωσης θα φτάσει τα 45.000 τόνους.


Ταυτόχρονα, έχει δρομολογηθεί η ανάπτυξη ενός καινούριου μεγάλου ξηραντηρίου, δυναμικότητας ξήρανσης 25 τόνων προϊόντος την ώρα, που θα πλαισιώσει τα υφιστάμενα τρία ξηραντήρια του συνεταιρισμού.

«Οι εργασίες ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων προχωρούν γρήγορα και θα είναι λειτουργικές στη νέα αλωνιστική περίοδο του 2024» τονίζει ο κ. Γκαντζάρας και σημειώνει ότι η κατασκευή γίνεται τέτοιο τρόπο, με αναμονές, ώστε να είναι εφικτή η επέκτασή τους κατά 10 εκατ. κιλά, αν κριθεί σκόπιμο κάποια στιγμή στο μέλλον. Για το λόγο αυτό μάλιστα, ο συνεταιρισμός έχει προχωρήσει και στην αγορά ενός αγροτεμαχίου 10 στρεμμάτων, ακριβώς δίπλα από το σημερινό συγκρότημα υποδομών.


«Προχωρήσαμε στην επένδυση γιατί είδαμε ότι υπάρχει ζήτηση. Πλέον περιμένουμε οι παραγωγοί, στους οποίους δίνεται χώρος άπλετος για να αποθηκεύσουν τη σοδειά τους, να έρθουν στο συνεταιρισμό μας και στηρίξουν την προσπάθειά μας», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως μέσα από το τρέχον επενδυτικό πρόγραμμα θα κατασκευαστεί ένας χώρος 500 τ.μ. για έτοιμο προϊόν και θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα μηχανή τυποποίησης ρυζιού από μια νέα ρομποτική, προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα του συνεταιρισμού να παράγει μικρές συσκευασίες.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

25-02-2024 01:57Terry

update Porn

Απάντηση

24-02-2024 20:58Son

porn 3GP

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία